|
Dyskoteka w namiocie |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.Pomysl jak w temacie.dyskoteka raczej na sezon letni.lokalizacje blisko wsi i przy osrodku wypoczynkowym.Mam mozliwosc wynajecia namiotu cyrkowego o powierzchni 200 lub 500 m2.Jakie pozwolenia na takie cos sa potrzebne.Napewno pozwolenia na sprzedaz alkoholu co jeszcze.Czy ma to wogole sens??
Raczej nie ma sensu .
Dzierżawa terenu pod namiot Koncesja na alkochol Jesli namiot ma konstrukcje stalową kontrola na wytrzymałość pod względem mocy nagłośnienia db. koszt od 1000-7000 złotych w zaleznosci od konstrukcji i architektury namiotu. Pozwolenia od władz mista Zapewnienie ochrony (1 ochroniaz na ok 30 uczestników imprezy ale to zalezy) Zapewnienie zaplecza sanitarnego itd itd itd itd ;) Napisz moze co to za namiot jaka ma forme gdzie sie znajduje czy byly organizowane tam imprezy itd wszystko mozna obejsc ale z takimi informacjami nie bardzo .
Musicproject, muszę przyznać, że dość krytycznie się wypowiedziałeś. Ja jestem zupełnie innego zdania. W ubiegłym roku miałem nawet okazję być na takiej imprezie i muszę przyznać, że było bardzo fajnie. W Sierakowie (wlkp) widziałem również taką imprezę w namiocie cyrkowym, nie wchodziłem do środka, ale muszę przyznać, że wyglądało to imponująco. Popytaj władze miasta o teren, sprawdź jak z koncesją i podpisz kontrakt z TOI TOIem.
No dosc krytycznie bo takie sa wymogi i to o wiele wiecej ale wszystko mozna obejsc tez napisalem wszystko zalezy od miejsca cyje to jet itd moze to byc banalnie proste a oczywiscie sam pomysl i taka impreza jest jak najbardziej ok i jestem za ,problemy moga byc jedynie z przepisami .Ja np chialem zorganizowac impreze w hangarze lotniczym ale na wieksza skale to bylo niz taki namiot i tyle problemow to ja z niczym nie mialem :) wszystko wlacznie z miernikami poziomu dzwieku w kazdym zakatku hangaru przy pelnym sprzecie +wytrzymalosc hali koszt okolo 10000 zl itd itd to nie chodzi o to ze to trzeba robic niby powinno sie ale jak nie zrobisz to scigac Cie nie beda problem w tym ze jezeli komus cokolwiek podczas takiej imprezy sie stanie i to nie koniecznie z Twojej winy a jest upierdliwy albo ma ojca prawnika:) nie wyplacisz sie albo nie wyjdziesz z wiezienia jak to powazniejsze a przy tylu nawalonych ludziach nie problem zeby ktorys sie popchna i glowe rozwalil :) Ale tak jak pisalem wczesniej wszystko zalezy co to za namiot moze on juz jest przystosowany do imprez i ma zezwolenia wtedy nie trzeba nic prakytycznie zalatwiac no wszystko zalezy co to za namiot do kogo nalezy itd.Jak sam chce postawic ten namiot to moze byc problem ale jak firma bierze na siebie wszystko ktora ten namiot stawia ma atesty i wszystko i namioty sa przystosowane do tego typu imprez no problem sam takie cos co jakis czas w ciekawych miejscach organizuje i super sprawa .Doszlyt by mu praktrycznie tylko koncesje i toy toye ale musi znac szacunkowa liczbe bawiacych sie.Pozdrawiam
|
|