Witam.
Mam firmę dystrybucyjną i działam na terenie Gminy, Ale chodzi mi o dystrybucje gazu ( w butlach propan-butan 11kg)w mojej miejscowości która liczy 1600 mieszkańców co daje z 300 rodzin, Ja zużywam jedną butle na 2 dwa miesiące będą się zdarzać osoby które zużywają w tym okresie 2 butle albo jeszcze mniej niż ja, przyjmuje do obliczeń średnią 1 butla na 2 miesiące, co mi daje miesięczny popyt 150 butli, w mojej miejscowości działa z 7 przydomowych klatek z butlami, biorąc pod uwagę ze 60% mieszkańców się zaopatruje u nich w gaz daje mi to wynik 90 butli, cena kształtuje się na poziomie 43-44 zł planuje dać taką samą cenę ale z bezpośrednim dowozem do domu pod same drzwi( tu miałbym przewagę nad konkurencją i posiadam dobrą lokalizacje bazy gdzie mógłbym tez sprzedawać)chciałbym zdobyć ten rynek. Gaz mógłbym kupować bo 36* zł więc na butli miałbym z 7-8 zł co dało mi by zysk w granicach 500zł może więcej, czy wszystko co napisałem może się sprawdzić czy pominąłem?? Proszę o uwagi, wiem 500 czy gra jest warta świeczki??
*cena jaką podałem pochodzi od dystrybutora, który bardzo kręcił w rozmowie i nie jestem jej pewien.