|
Dystrybucja gazu w butlach 11kg |
Dystrybucja gazu w butlach 11kg
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,chciałbym się zająć dystrybucją gazu w butlach11kg,czy ktoś wie jakie są potrzebne uprawnienia,wymogi czy trzeba mieć szkolenia,jaki samochód,od czego mam zacząc?sakąd brać gaz,butle? ile na tym można zarobić?mieszkam w miejscowości ok30tyś. mieszkańców+okolice,nie ma gazu ziemnego i są tylko 2 firmy które rozwożą gaz.Myślę że byłby to dobry pomysł na biznes.proszę o info na prv. markus1379@wp.pl
pamietaj, ze przy sprzedaży gazu wymagana jest kasa fiskalna!!!
Witam Wszystkich forumowiczów
W najbliższej przyszłości chciałbym założyć działalność która polegałaby na dowożeniu butli z gazem do klientów.W związku z tym mam kilka pytań do fachowców. Czy na przewożenie ok.20 butli potrzebne są jakieś dodatkowe uprawnienia oprócz prawka?? Jak odbywa się współpraca z rozlewniami gazu??jakie są koszty napełnienia jednej butli 11kg?? kontaktowałem się w tej sprawie z gaspolem,shellgazem i jakąś inną firmą ale niestety nie otrzymałem odpowiedzi. opłacalny jest taki biznes??? Pozdro dla Wszystkich
Witam
Tak sie składa, że pracuje w rozlewni i mogę Ci powiedzieć, że na przewóz materiałów nie bezpiecznych a gaz w butlach bez wątpienia jest towarem niebezpiecznym potrzebujesz mieć świadectwo ADR. co do opłacalnośći to trudno powiedzieć, rozlewnie maja swoje transporty. Lepiej moze zatrudnij sie na rozlewni jako kierowca sprzedawca, na własnej działalności u nas płacą po 1,30zł na butle a są kierowcy którzy dziennie i 400 potrafia sprzedać.
Świadectwo ADR to koszt 500zł.
A gdzie można uzyskać takie świadectwo??? w ośrodkach szkolenia kierowców,czy w innym miejscu???pozdro
Uprawnienia ADR, dokladnie klasa 2 czyli pakiet podstawowy :) koszt jak kolega napisal okolo 500 pln. Tak sie sklada, ze zabieram sie do robienia wsyztskich 9 klas czyli:
Klasa 1 - Materiały i przedmioty wybuchowe, Klasa 2 - Gazy, Klasa 3 - Materiały ciekłe zapalne, Klasa 4 4.1. Materiały stałe zapalne, 4.2. Materiały samozapalne, 4.3. Materiały wytwarzające w zetknięciu z wodą gazy zapalne, Klasa 5 5.1. Materiały utleniające, 5.2. Nadtlenki organiczne, Klasa 6 6.1. Materiały trujące, 6.2. Materiały zakaźne, Klasa 7 - Materiały promieniotwórcze Klasa 8 - Materiały żrące Klasa 9 - Różne materiały i przedmioty niebezpieczne Poszukaj w Twojej okolicy, ja znalazlem jeden osrodek w oswiecimiu, drugi w gliwicach. Pozdro
Właśnie o takie info mi chodziło.Będę musiał się troche rozejrzeć i zorientować:)Chyba oprócz tego świadectwo nie potrzeba jeszcze jakiejś koncesji lub coś innego??
Pozdro
Rozmawiałem dzis z właścicielem rozlewni z wielkopolski i pierwsze o co spytał, to koncesja... Jak już się ją nabędzie, to można handlować. chyba że jest jednak inny sposób na handel butlami z gazem, bo przecież sołtys na wsi koncesji raczej nie posiada... A cena jaką zaproponował, bez negocjacji, to 34 PLN brutto - transport we własnym zakresie. Otrzymał ktoś lepszą ofertę?
---->>>Bazakuma
Napełnienie butli 34 zł?? Ciekawa cena....
Z tego co słyszałem to na jednej butli można zarobić ok.7-8zł.ale nie wiem czy to prawda.No i jeszcze jedno pytanko,współpracował ktoś z firmą GASPOL??jakie są Wasze opinie na jej temat??
Realny, chodzi o butlę, którą odbirasz od rozlewni... Te 7-8 zł w przypadku, kiedy cena w detalu waha się od 44-46 jest możliwa do osiągnięcia.
Gaspol ma mocno rozbudowaną siatkę sprzedaży i niestety regionalny menago odesłał mnie do pana, który zaopatruje lokalny rynek i pomniejsze, wioskowe punkty, więc tak jakby ma wyłączność. Trzeba byłoby z tym tematem uderzyć gdzieś wyżej.
Witam.
Musisz pamiętac jeszcze o doradcy ds. przewozu materiałów niebezpiecznych, zgodnie z ustawą musisz takiego wyznaczyc i opłacic.
Witam.
Czy ktoś z was próbował lub prowadzi taki biznes w dużych miastach gdzie sieć gazu ziemnego jest bardzo rozwinięta? Chodzi mi głównie o to ze tam rynek nie jest nasycony takimi dostawcami gazu a przecież nie wszyscy ludzie mają gaz ziemny w domu z różnych powodów : brak środków na przyłącze lub inne a pozostają jeszcze firmy które mają wózki widłowe i tu jest duże pole do popisu jeśli by zaproponować konkurencyjne ceny.
Nie wiem o jakiej koncesji piszecie bo z tego co ja się dowiadywałem nie potrzeba żadnych pozwoleń.
Co do ADR to jest potrzebne ale jak się przewozi więcej niż 333 kg czyli przeszło 10 butli jednocześnie, więc można wozić 10 i problemu nie ma. Następny temat to rozlewnie, jak masz dużo butli to przywożą na miejsce bez problemu z transportem, jestem na etapie takiej rozlewni co sprzedaje gaz z własnymi butlami ( wiadomo wtedy się płaci za taka dzierżawę ) oraz rozlewni która tylko dowozi gaz a zabiera puste butle. Najlepiej rozlewnia z Wielkopolski lub Łódzkiego. Jak ktoś ma namiary pisać na PW lub na adrian52@autograf.pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dystrybucja gazu w butlach 11kg": - Dystrybucja gazu propan butan w butlach 11kg - Dastawcy gazu w butlach propan butan - Rozwóz Gazu Propan-Butan 11kg - punkt wymiany butli gazowych 11kg - Dostawcy Butli propan-butan 11kg
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|