|
Dystrybucja, Hurtownia, Handel na większą skalę? |
Dystrybucja, Hurtownia, Handel na większą skalę?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich użytkowników portalu biznesforum.pl, na początku może coś o sobie, jestem z terenu Śląska i interesuje mnie handel na szerszą skalę np. zaopatrywanie sklepów bądź hurtowni. Posiadam magazyn na składowanie towaru istnieje możliwość jego dostosowania jeśli zajdzie taka potrzeba poza magazynem posiadam 3 tiry (w tym dwa z nich to zestawy skrzyniowe+przyczepa a jeden zestaw ciągnik+naczepa) oprócz tego jest też wózek widłowy. Najważniejszą sprawą w tym temacie jest to czym handlować co było by w miarę chodliwym tematem na którym dało by się zarobić? Wszystkich zainteresowanych bądź będących w temacie proszę o konkretne propozycje, pomysły bądź kontakt w celu nawiązania współpracy. Pozdrawiam i liczę na wasze wsparcie.
Ciekawym rozwiązaniem są składy materiałów budowlanych - temat na czasie. Rosną jak grzyby po deszczu. Jednak musiałabyś sie wykazać czymś innowacyjnym, by nie być "jednym z wielu".
Wszystko jednak zależy również od tego, czym Ty chcesz handlować i na czym się znasz. Jeśli nie masz pojęcia np. o materiałach budowlanych, zatrudnij kogoś, kto się na tym zna. Ważne jest również jak duży jest opisywane przez Ciebie magazyn. Pytanie również ile chcesz wsadzić pieniędzy w towar?
Witam, powiem szczerze że myślałem nad handlem materiałami budowlanymi, i nawet miał bym możliwość zakupu pierwszej partii już z dobrymi rabatami gdyż mój teść wykonuje transport dla pewnego producenta wyrobów betonowych tj. pustaki, bloczki fundamentowe itd. Jeśli chodzi o to czy posiadam jakąś wiedzę to na pewno nie jestem laikiem w tym temacie, co do tego czym ja bym chciał handlować to powiem szczerze, że nie mam konkretnie sprecyzowanej branży, handlować można wszystkim byle by mieć iskre do handlu przez 10 lat prowadziłem z rodzicami sklep ogólno spożywczy i powiem szczerze że sprawiało mi to wielką przyjemność i dzięki temu wielu rzeczy sie nauczyłem, o zaopatrzeniu organizacji i sprzedaży a przede wszystkim tego jak należy rozmawiać z klientem. Wracając do cytatu to chciał bym bardzo cię prosić o to byś go rozwinął sprawę związaną z innowacyjnością bo czym nowym można zaskoczyć w tym temacie by nie być jednym z wielu jeśli masz jakieś konkretne pomysły bardzo proszę powiedz coś na ten temat i jakimi materiałami najlepiej było by teraz zahandlować by móc się rozwijać. Przepraszam ze dopiero teraz odpisałem :)[/quote]
Anno nie lepiej wozic towar dla jakiejs spedycji???? masz 3 tiry wiec nie widze innego rozwiazania z 1 wyjdziesz ok 10 tys/ miesiac odjac kierowce ok 3tys oraz inne oplaty i zostaje jakies 5 tys x 3 tiry to jest 15 tys/msc a hale wynajmij hurtowni lub odloz troche grosza i zrob tam warsztat dla ciagnikow ale taki konkretny albo discoteke, hale produkcyjna itp
ps moj tesc ma 3 tiry i ostatnio podpisal nowa umowe z naprawde dobra spedycja powodzenia
Zaskoczyć czymś można w każdym temacie, trzeba tylko rozruszać wyobraźnię i poprzeć to badaniami.
Jeśli mówimy o składzie budowlanym, to w Twoim przypadku, trzeba by przeanalizować dokładnie pomysł, przygotować go i wdrożyć - czyli sprawdzić trzeba lokalizację, zbadać konkurencję, przeanalizować formy reklamy i promocji (zarówno wprowadzane przez Ciebie, jak i realizowane przez konkurencję). Należy również sprawdzić zapotrzebowanie na tego typu biznes oraz przeanalizować wszystkie firmy, z którymi można podjąć współpracę. Dobrze byłoby zrobić również biznes plan z szczegółowym ukierunkowaniem firmy na najbliższy okres. Kosztuje to troszkę pracy (i może wyglądać strasznie, choć aż takie straszne nie jest), ale właśnie w ten sposób można zebrać, ułożyć i przeanalizować dane, które pomogą Ci wdrożyć pomysły nie realizowane przez konkurencję. Niestety nie jestem w stanie na oślep strzelać innowacyjnymi pomysłami. Jeśli jesteś zainteresowany pomocą w tym temacie to napisz.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dystrybucja, Hurtownia, Handel na większą skalę?": - sprzedawac na wieksza skale - Czosnek na większą skale - Produkcja Biodiesla na większą skale - Allegro na troche wieksza skale - Hurtownia lub dystrybucja
• Strona 1 z 1
|
|