|
Dzałaloś gospodzrcza |
Dzałaloś gospodzrcza
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie chcę rozpocząć dzałalość gospodarczą, ale nie od razu chcę ją rejestrować, dysz nie jestem pewien czy uda się. Czy jest jakaś możliwość późniejszego rejestrowana je żeli wszystko będzie szło?
Witam
Chciałaby dusza do raju. Niestety nie ma legalnie takiej możliwości.
Tak to ci tylko w erze dopasują. Zresztą zależy co i jak chcesz robić. Czasami ludzie robią na początek coś na czarno a potem dopiero rejestrują DG ale takie coś ma wiele wad i tylko kilka zalet. Wady: 1)Jako osoba prywatna nie masz dostępu do hurtowni cen hurtowych, rabatów itp itd. przeznaczonych dla firm 2) Nie wystawisz ani paragonu ani rachunku nikomu czyli każdy widzi, ze działasz na lewo. Eliminuje to już z grona twoich klientów firmy które muszą dostawać rachunek. 3) Nie korzystasz z odliczeń VAT, nie wliczasz sobie do kosztów niczego. 4) Z pkt 2 wynika, że każdy może cie zakapować do skarbówki a Polacy to zawistny naród i mają jeszcze we krwi anonimy i donos, i wtedy tak ci dosolą, że pożałujesz tego pomysłu 5) Nie możesz się oficjalnie reklamować w mediach i wiele wiele innych. Zalety: 1) Nie płacisz co miesiąc składek. 2) Dzięki 1 możesz być tańszy niż konkurencja 3) Możesz wszystko szybko zwinąć. Osobiście nie polecam bo za duże ryzyko.
"felekf1" - ta pisownia "woła o pomstę do nieba" ;););)
Na Wyspach jest coś takiego, że można na próbę bez zakładania firmy chyba na 3 mies. i faktury się wystawia jako osoba prywatna bodajże.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dzałaloś gospodzrcza":
• Strona 1 z 1
|
|