Witam,
mam pytanie do osób oblatanych w formalnościach i procedurach?
Powiedzmy, że:
Chcę założyć biuro pośrednictwa w obrocie nieruchomościami,
firmę produkująca zeszyty szkolne;
firmę przewozową.. jednocześnie.
Mogę to zrobić pod jedną działalnością? ( unikanie kosztów )
Czy jest opcja założenia grupy np. "DMZ" i wydzielenia w niej kilku marek/firm zajmujących się różnymi rzeczami?
Można różne uprawnienia podpiąć pod jedną działalność ? ( licencję pośrednika i przewoźnika )
Jak to jest w przypadku działalności indywidualnej z pracownkami i w przypadku spółek?
Druga kwestia "przy okazji" :
Jak wygląda sprawa kary za pobierani opłat bez zarejestrowania działalności? - powiedzmy podrzucam znajomych po imprezach, biore od nich paredziesiąt złotych i reklamuję się ulotkami w barach, portale społecznościowe ( mark. szeptany ) itp. kiedy mogę migać się przyslugą a kiedy już nie?
Trzecia kwestia "przy okazji" :
Osoby z licencją pośrednika w obrocie nieruchomościami z Wwa i okolic gorąco zapraszam do kontaktu I być może wspólpracy.
( licencji nie mam, w branży jestem ok. 1,5 roku i nieskromnie mówiąc, jestem w tym naprawdę i dobry i mam fajny schemat na nowe biuro, warunki ew. udzielania licencji do dogadania )
Osoby siedziące w poligrafii, z namiarami na drukarnie offsetowe też uprzejmie proszę o odpowiedzi w wątku albo o priv.
( lub damiandmz malpa gmail com )
Dziękuję i pozdrawiam, Damian.