|
Działalność franchisingowa |
Działalność franchisingowa
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam jestem nowym użytkownikiem forum. Chciałbym poruszyć temat działalności gospodarczej opartej na zasadzie franchisingu. Jestem młody mam 21 lat odłożyłem trochę pieniędzy i chciałbym zaryzykować, wybierając któryś z systemów. Ciekawi mnie forma współpracy wielkimi sieciami, czy aby nie jest tak, że traktują one swoich franchyzobiorców jak tylko przypływ kapitału i kolejne miejsce zbytu. Czy także prowadząc taki biznes nie ograniczamy się w swoich możliwościach, w końcu pracujemy na czyimś pomyśle i wypracowanych metodach, możemy jedynie wyróżniać się aktywnością. Zdaje sobie sprawę, że nie jest to biznes na którym można zarobić kokosy, (chyba, że działamy korzystając z zasady wiekości skali) chciałbym także poznać zdanie bardziej doświadczonych biznesmenów czy nie jest tak, że w takim biznesie po czasie można się wypalić i wpaść w rutyne. W końcu jesteśmy ograniczani przez wyznaczniki firmy matki.
masz dużo racji, ale jeśli ktoś nie ma pomysłu lub bi się sam zacząć bez stwierdzenia przez fachowców czy jego biznes wypali to może to być jedna z lepszych form wyjścia z sytuacji. Oczywiście kokosów nie zarobi ten, kto będzie myślał że franczyza polega tylko na inwestycji jednorazowej a potem pieniądze walą się oknami i drzwiami.
Oczywiście wielkie koncerny napewno stawiają sztywne warunki funkcjonowania. Ale te nieco mniejsze są naprawdę dobrą formą współpracy.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|