Witam ! Mam pytanie do znawców tematu "gastronomicznego". Otóż czy wszystkie lokale gastronomiczne, które posiadają kilka stolików wewnątrz (tak dla plus minus 10 osób) muszą posiadać minimum 3 metry wysokości i dwa wejścia (jedno dla towaru, drugie dla Klienta).
Czy to się da jakoś obejść ? Szczególnie chodzi mi o te 3 metry wysokości. I druga sprawa - czy jeżeli kupię lokal ok. 45 m2 i jest możliwość zrobienia drugich drzwi od zaplecza (z boku budynku) to czy ja mogę to zrobić bez żadnego problemu, czy muszę mieć jakąś "trudno dostawalną" zgodę jakiegoś urzędu. Po prostu można by rozwalić trochę ściany (budynek jest wolno stojący na podwórku - wejście przez bramę) i zrobić bez problemu drugie drzwi. Aha - i jak jest z toaletą dla klientów - czy wystarczy jedna "koedukacyjna" czy musi być podział damsko - męski. I czy na pow. 45 m2 mogę zrobić zaplecze, barek i miejsca dla klientów. I jak wygląda sprawa z kominem ? - chciałbym zrobić komin, aby zamontować kominek. Czy to się da "łatwo urzędowo załatwić" ?
pozdrawiam