Witam!!!!
mam pytanie czy jeżeli działalność gospodarcza jest założona na dwa nazwiska to czy opłaty do ZUS-u są takie same czyli 300zł czy płaci się coś więcej. Z góry dziękuje za odpowiedź
|
Działalność gospodarcza jest założona na dwa nazwiska |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam!!!!
mam pytanie czy jeżeli działalność gospodarcza jest założona na dwa nazwiska to czy opłaty do ZUS-u są takie same czyli 300zł czy płaci się coś więcej. Z góry dziękuje za odpowiedź
1. Zły dział
2. Co oznacza na dwa nazwiska?
chodzi mi o to że działalność będzie zarejestrowana na moje nazwisko i mojego chłopaka
Raz piszesz,że jest zarejestrowana,poniżej że będzie -ZDECYDUJ SIĘ.Wydaje mi się,że piszesz aby pisać
jeszcze nie założyłam działalności dopiero zamierzam czytaj dokładnie moje posty a pisze bo chce zebrać jak najwięcej informacji na ten temat
Po pierwsze są różne formy prowadzenia Działalności Gospodarczej : Osoba fiz , S.C. , S.J. ,S.P. , S.K. , S.K-A. , Sp. z.o.o , S.A. . Podejrzewam , że te 2 " nazwiska " oznaczają prowadzenie w formie spółki cywilnej . Spółka jest to umowa pomiędzy przynajmniej 2 osobami i każda z osób zarejestrowana jest w ewidencji działalności gopsodarczej prowadzonej przez właściwy lokalny organ administracji państwowej : Urząd miasta , gminy . Według prawa osoba prow. DG jest przedsiębiorcą co oznacza , że wykonuje stale i profesjonalnie działalność gospodarczą we własnym imieniu co oznacza , że może być tylko twoje nazwisko . I nie będziesz miała żadnych zniżek !
|
|