Witam serdecznie na początku chciałbym pokrótce powiedzieć czym będę sie zajmować a potem zadam pytania i jeśli ktoś będzie znal na nie odpowiedz to bardzo bym prosił o odpowiedź:
Moja firma zajmować sie będzie podpisywaniem umów o współprace z Firmami różnego typu jak Firmy Telekomunikacyjne,Telewizje Kablowe,Prąd wszystkie te umowy polegać będą na współpracy i moja firma będzie pozyskiwać klientów na rzecz danych firm,w ciągu paru miesięcy będę otwierał kolejne biura w rożnych miastach polski oraz chciałbym otworzyć tzw.cool center a wiec infolinia mojej firmy i obsługa klientów przez telefon.Teraz zadam pytania które dotyczą mojej firmy
Pyt:1-jakim płatnikiem zostać przy takiej działalności
Pyt:2-jeśli firma będzie już istniała to czy można starać sie o jakieś fundusze na rozwój firmy jeśli tak to po jakim czasie,ile można otrzymać i gdzie sie zgłosić po takie dofinansowanie
Pyt:3-jucz takie prywatne-czy jeśli zacznę płacić składki na emeryturę w prywatnej firmie ubezpieczeniowej to należy to zgłosić do ZUSU bo nie wiem jakie należy zrobić kroki aby nie płacić składek emerytalnych do zusu tylko do ubezpieczyciela prywatnego