Witam serdecznie !!!
Od bardzo dawna pracuje jako ustawiacz maszyn. Pracowałem w Niemczech jako ustawiacz pras mimośrodowych o nacisku od 200 do 400 ton do tłoczenia części samochodowych.
W Polsce pracuje jako ustawiacz maszyn do produkcji zakrywek aluminiowych wszystkich typów oraz zamykarek do zamykania butelek korkami aluminiowymi. Wykonując tę pracę bardzo dobrze poznałem te maszyny co w konsekwencji dało mi dużą wiedzę i praktykę. Regulowanie i remont tych maszyn nie jest dla mnie żadną tajemnicą. Dziś w obecnej pracy często jestem proszony o wyregulowanie , nastawienie czy naprawę maszyny, z którą nikt sobie nie może poradzić. Bywa tak, że maszyna stoi i czeka, aż przyjdę na zmianę. Czasami dzwonią do mnie o pomoc czy poradę w rozwiązaniu problemu. W związku z tym pomyślałem sobie, że mógłbym takie usługi ( ustawianie, regulacja, remont maszyn itp.) wykonywać dla różnych podmiotów , nie tylko dla obecnego pracodawcy. Myślę, że założenie działalności związanej z tymi usługami dałoby mi możliwość :
- większego dostępu do pracodawców , którzy korzystają z takich pras czy maszyn,
- wyższego zarobku,
- możliwość uzyskania jeszcze większego doświadczenia,
- nowych kontaktów
W związku z powyższym mam pytanie: jak myślicie czy taki pomysł będzie miał szanse zaistnienia na naszym rynku i jak się za niego zabrać? Jak dotrzeć do takich firm?
Proszę o podpowiedzi, sygnały, wskazówki, itp.
Pozdrawiam