|
Działka 50 arów i co dalej ? |
Działka 50 arów i co dalej ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam działkę o pow. 50 arów (5000m2) położoną obok domu w którym mieszkam z rodzicami (mam 19 lat i cały czas myślę nad otworzeniem i prowadzeniem jakiegoś biznesu :D) poza miastem (Chełm 75 tys mieszkańców) w odległości od centrum jakieś 6 km :] (nie jest przy głównej trasie, okolica baaardzo spokojna), na dobry początek mam wiarę w siebie i ambicje (0zł xD), ciągle zastanawiam się co by tu wykombinować aby przynosiło zadowalające mnie profity (co najmniej 4-5 tys zł/mies) na początku myślałem nad wybudowaniem hali produkcyjnej po czym wynajmowaniu jej jakiemuś przedsiębiorstwu ale to raczej cienki pomysł, jak myślicie co w mojej sytuacji mógłbym zrobić aby być zadowolonym ? Najlepiej gdyby było to coś co nie wymaga ogromnego wkładu finansowego (powyżej 100tys zł) a mimo to przynoszącego dobre zyski, coś na co jest zapotrzebowanie ?
Na temat pieczarkarni się już naczytałem, no i z tego co się zdążyłem zorientować to nie daleko mnie jest taka jedna do wynajęcia więc lipa, a czy macie może jakąś wiedzę na temat uprawy maku (oczywiście legalnie na potrzeby farmaceutyczne) jak ten temat wygląda ?
Może pole do painball'u, z wypożyczalnią sperzętu i wogule. Do tego wybudować jakąś wiate i można grile robić. Firmy aż by się prosiły o takie imprezy integracyjne. Obejrzyj sobie odcinek magazynu Firma z TVN dotyczącego Paintball'u,l jest do ściągnięcia w necie.
no powiem Ci, że pomysł kozak, tylko teraz najlepiej jakby ktoś kto ma coś podobnego mógłby się o tym wypowiedzieć, jak to funkcjonuje, jak interes się miewa w zimie, jak wyglądałby kosztorys, co, ile, i za ile, żeby obliczyć łączny wkład itp.
Były już tematy na tym forum dotyczące paintball'a. Poszukaj, wydaje mi się, żr są tam odpowiedzi na wszystkie twoje pytania.
ehh niestety paintball odpada mam za duzego konkurenta ktory ma dookoła miasta 3 pola i ta zajebiste :P
Szkoda, bo biznes ten wydaje się fajny
Witam
a moze cos takiego prowadze Firme która sprzedaje folie stretch reczna maszynowa JUMBO niezle mozna zarobic ja pani daje 2 maszyny do przewijania stretch i owijania towar i pani kreci folie ja ja odbiream i sprzedaje w pani okolicy stym ze na towar musi pani miec ok 30.000zl to nai mniej jesli jest pani za to poprosze tel 665491000 30tys co miesiac masz 3tys 60tys co miesiac masz 6tys 90 tys co miesiac masz 9tys 110tys co miesiac masz 12000zł
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Działka 50 arów i co dalej ?": - DZIAŁKA 60 arów - 20-45 tys. zł + działka o powierzchni 50 arów - Działka przemysłowa 25 arów - 6 tyś mieszkańców, działka 7 arów, Co z tym zrobić? - działka 70 arów przy drodze krajowej
• Strona 1 z 1
|
|