|
DZiałki rekreacyjne Czy można założyć tam małą firme?? |
DZiałki rekreacyjne Czy można założyć tam małą firme??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam chce załozyć małą firme oferujące usługi spawalnicze mam działke rekreacyjną i chciałbym tam to otworzyć. moje pytanie czy istnieje taka mozliwość??
Nie możesz na tą działkę nic zarejestrować ani się nawet na niej zameldować.
aczy można gdzie idziej zarejestrowac działalność a tam prowadzić usługi typu jakiś warsztat??
Oficjalnie nie, ale można wziąć pod uwagę co ci może grozić za to, bo rejestrujesz firmę w innym miejscu, pieniądze od klientów przyjmujesz w innym ewentualnie gdzie znajduję się kasa fiskalna w firmie czy na działce? Czy nie zdadzą cię sąsiedzi że twoja działalność jest dla nich uciążliwa?.
Ja to bym ewentualnie zaryzykował takie coś na rozruch pod warunkiem że nie będzie to przeszkadzało najbliższym sąsiadom a jak pójdzie interes przeniesienie się w inne miejsce.
kasa i cały interes by był w innym miejscu gdzie to wszystko jest zarejestrowane. Chciałem właśnie tam to otworzyć na rozruch interes a potem przenieść się gdzie idziej. Ale warsztat może być uciąrzliwy od 6 do 14 dla sąsiadów. i niewiem co zrobić teraz
No to klops sąsiedzi zgłoszą do urzędu gminy że użytkujesz działkę niezgodnie z przeznaczeniem i może skończyć się to karą.
Spróbuj założyć firmę "Usługi spawalnicze u klienta", na początku będziesz miał tam mały ruch, to może nikt na Ciebie początkowo nie doniesie, niemniej na działce do rekreacji powinna być rekreacja.
Istnieją też wirtualne biura, które wypożyczają adres do zarejestrowania firmy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "DZiałki rekreacyjne Czy można założyć tam małą firme??": - działki rekreacyjne - Czy można założyć firmę ? - Chciałbym założyć małą firmę- jaka branża? - Szukam pomysłu żeby dorobić i założyć własną mała firmę - jak załozyc mała stacje CPN
• Strona 1 z 1
|
|