Witam serdecznie,
pomysł jest w zalążku, moj biznesik sprawiłby mi wielkę frajdę ale w biznesie nie tyko przecież o to chodzi :sad:
Sklep z art. oraz ubraniami dla dzieci od 0 do 36 m-cy to nie żadna nowośc ale... chcę połączyć go z wypożyczalnią art. które mamą ułatwiają zdecydowanie życie - swoje kosztują a nie są używane aż tak długo. Chodzi mi o kojce, łóżeczka turystyczne, leżaczki, foteliki samochodowe od 0-13 kg, bujaczki, playgroundy, podgrzewacze, sterylizatory i mnóstwo innych przydatnych rzeczy. Do tego chciałabym wypożyczać dużogabarytowe zabawki np. samochody na akumulatory, kuchnie dla dziewczynek ale także dmuchane zabawki na ogródkowe przyjęcia urodzinowe.
Mieszkam w Łodzi. Sklepów i komisów dziecięcych ci u nas dostatek, ale wypożyczalni nie ma. Proszę o opinię i radę.
Mam dylemat czy jeśli chodzi o ubranka to wstawić do sklepu Chiny, Turcję lub naszą rodzimą produkcję - czyli to co mają wszyscy czy raczej ciuszki dobrych marek sprowadzane z zachodu - Francja, Dania, Włochy, Niemcy, Usa?
Do tego poza kaucją nie mam innego pomysłu jak zabezpieczyć sie przed utratą bądź zniszczeniem przez klienta wypożyczonego towaru. Czy jest taki sposób? Proszę o radę!
Na koniec dodam, że chciałabym aby sklep składał się z 2 pomieszczeń
- w pierwszym sklep z wypożyczalnią,
- w drugim pomieszczenie dla mam z dziećmi w wieku do 3 lat z wyposażeniem dla maluszków czyli krzesełeczka, materacyki, zabaweczki, książeczki, miejsce do przewijania, sprzęt do podgrzania jedzenia itd. - idea - miejsce spotkań mam z młodszymi dziećmi gdzie można wyrwać się z domu i zmienić otoczenie, poplotkować, nawiązać znajomości, pobawić się z malcem.
Jakieś 2 razy w tygodniu przewidywałabym spotkania z dziewczyną, która poprowadzi zajęcia rytmiczno-ruchowe dla maluchów.
Wdzięczna będę za wszelkie opinie i rady, z góry dziękuję i pozdrawiam.