Kogo mogę spytać o warunki dzierżawy ziemi na osiedlu pomiędzy blokami, czy łąk kompletnie nieużywanych w okolicach osiedli? Czy to jest w ogóle możliwe??
Jestem z Krakowa
|
Dzierżawa ziemi na osiedlu? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Kogo mogę spytać o warunki dzierżawy ziemi na osiedlu pomiędzy blokami, czy łąk kompletnie nieużywanych w okolicach osiedli? Czy to jest w ogóle możliwe??
Jestem z Krakowa
musisz zapytac wlascicieli ziemi albo wieczystych uzytkownikow. Jesli jest to miedzy blokami na osiedlu to z pewnoscia wlascicielem lub wieczystym uzytkownikiem jest spoldzielnia mieszkaniowa. Dowiedz sie z jakiej spoldzielni sa bloki i pogadaj z jej zarzadem.
Aha, dzieki. Myslalem ze moze to urzedu miasta... Nie wiecie moze czy chetnie dostepniaja to potencjalnym dzierzawcom? Interesuje mnie postawianie garazy gdzie zaloze sie ze ludzie bili by sie o miejsce. Po prostu nie ma miejsca juz nawet na chodniku. Ludzie parkuja w takich miejscach ze az prosi sie o zrobienie fotki ;). No a jaka kasa na tym jes tkazdy wie :)
Jak moge sie dowiedziec kto jest wlascicielem ziemi? Odpowiedza mi na to w administracji osiedla (mamy takie cos np od koszenia trawnikow, malowania klatek itp)?
W urzedzie tez sie dowiesz czyja jest ta ziemia ale strzelam, ze jesli jest to miedzy blokami to bedzie to od spoldzielni. Dowiedz sie gdzie ma siedzibe zarzad bo z dozorca nic nie uzgodnisz. Czy chetnie ci udostepnia to nie wiadomo idz i popytaj.
Pewnie nie za chetnie, bo jaki to jest biznes kazdy wie... Niezdziwilbym sie gdyb w gre wchodzil jakis "przetarg" :)
|
|