|
E-biznes |
E-biznes
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Planuję stworzyć grupę osób inwestujących w ciekawe projekty internetowe. Jak myślicie, czy takie przedsięwzięcie może być skuteczne? Dla zainteresowanych tematem, polecam => profil.
Z doświadczenie powiem Ci, że to jest niemożliwe. Jeżeli szukasz pieniędzy, to idź do sąsiada zza płotu - szansa jest o niebo większa że Ci pomoże, niż osoba poznana na tym forum.
Chyba masz rację. Zauważyłem, że część osób wysyłając jakieś zapytania, przedstawiając się jako inwestorzy to w rzeczywistości osoby, które oszukując chciałyby wejść w posiadanie recepty na dobry biznes.
Mam możliwość pozyskiwania kredytów dla osób chcących zainwestować, co teoretycznie powinno poszerzyć grupę osób, które będzie stać na inwestowanie, jakby nie patrzeć we własny biznes. W tym upatruję szansy na powodzenie.
Temat wciąż aktualny
Temat bardzo opłacalny, ale trzeba mieć pieniądze i ZNAJOMOŚCI nawet tego pierwszego nie trzeba mieć.
Grupek takich pseudoINWESTORÓW jest masa, ale ta masa to 95% oszustów.
moglbys przyblizyc na czym to dokladnie polega i w co konkretnie sie inwestuje? Bo "dobrze zapowiadajace sie" raczej nikogo nie przekona, nie tylko na tym forum
witam
Temat interesujący zwłaszcza dla osób , które mają dobry pomysł ale brakuje im środków. Pytanie jednak do założyciela ewentualnej grupy inicjatywnej - jakimi kryteriami chcesz się kierowac oceniając projekt w który chcesz zainwestować ? - w jaki sposób chcesz kontrolować jego realizację ? - jak chcesz zabezpieczyć pieniądze grupy inwestującej w biznes ? Te zagadnienia są bardzo istotne przy podejmowaniu ryzyka inwestowania w projekty start-up W Polsce mamy organizacje pomagające na starcie np. Anioły Biznesu ale ile osób chce sie podzielić nie tylko zyskami ale ewentualna władzą ? Sama miałam kiedyś taki dylemat, pomagałam też innym podjąć takie decyzje. Najczęściej jednak wybieramy finansowanie , które obarczone jest największym ryzykiem ale daje nam swobodę działania. A co wy o tym myślicie ? pozdrawiam Bożena Kubera -
Witam,
bywalcy forum zapewne wiedzą jakie są moje zapatrywania na tworzenie wszelkiego rodzaju „grup społecznych”. Tego typu inicjatywy mają „ręce i nogi”. Dobrze byłoby, aby te nogi nie były „gliniane”. Mój sceptycyzm wywołuje określenie „dochód pasywny”. Włącza mi się natychmiast „żółte światło”. Tym bardziej, że informacje w temacie oraz w profilu są bardzo ogólnikowe i stereotypowe. Ten sam pomysł można przedstawić inaczej, a nie metodą „wytnij/wklej” - a to wygląda mi właśnie na taką „mantrę”. Może autor projektu - bez większego przekonania - wykonał polecenie. Widać efekty. Tego typu działanie tylko zwiększa „szum informacyjny” w sieci i powoduje powierzchowne podchodzenie do tychże informacji. Piszący wyżej zadali pytania, do których ja się przychylam. Więcej na temat grup - nie tylko kapitałowych - tutaj: kapital-spoleczny-i-biznes-vt68136.html#p280510. Pozdrawiam Tadek
Przeczytaj również posty podobne do tematu "E-biznes": - BIZNES PLAN, czym sie kierowac przy pisaniu biznes planu - Burza mózgów pomyslów na biznes - kapitał na biznes 5 000zł - Połączyć Pomysl na biznes z Szukam Pomyslu na biznes - E Biznes pomysł na biznes zwiazany z sklepami internetowymi - sprzedaż biznes planów, pomysłów ba biznes.
• Strona 1 z 1
|
|