|
E-sklep za darmo - współpraca |
E-sklep za darmo - współpraca
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, mój pomysł na biznes, biznes w sieci wygląda następująco. Chcę nawiązać współpracę w osobą posiadającą zwykły sklep, ja stworzyłbym dla takiej osoby całkowicie za darmo e-sklep (osoba ta opłaca tylko hosting oraz domenę). Ja wykonuję grafikę, pozycjonuję, zamieszczam produkty, aktualizuję ofertę. W zamian za te czynności pobierał będę prowizję od sprzedaży poprzez wykonany przeze mnie serwis, prowizja do dogadania, wstępnie 10-20% wszystko zależy od typu oferowanych produktów, ich ceny oraz ilości. Czekam na konstruktywne opinie. Pozdrawiam Łukasz.
To chyba nie ten dział. Post powinien być w dziale biznes oferty. Osobiście nie widzę w tej ofercie niczego nadzwyczajnego.
Tzn w tym dziale chciałbym zapytać o sens oczywiście w Waszej opinii takiej działalności, jakie towary byłyby ciekawe itd... ogólne opinie
10-20% hmm porządna kwota myślę że przy 10% i niżej ma to sens... (oczywiście opuszczamy elektronikę...tu marże są niższe niż twoja za prowadzenie) pomysł spóźniony o kilka lat a może system w którym klient może sam założyć sobie sklep ty go tylko hostingujesz i od czasu do czasu dajesz nowe wersje a system sam nalicza np 3% ze sprzedaży
Sklep w dzisiejszych czasach wykonają Ci za nawet 300zł, co prawda będzie pozostawiał sporo do życzenia ale będzie więc nie warto byłoby się pchać w Twój plan. Zresztą jest masa stron z darmowymi sklepami które można stworzyć i serwis pobiera prowizję o wiele mniejszą niż Twoja...
Dokładnie. Większość dobrych serwisów hostingowych daje darmowego kreatora sklepu w przypadku wykupienia u nich serwera. I nie pobierają wcale opłaty prowizyjnej tylko stałą abonamentową.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "E-sklep za darmo - współpraca": - Wykonam E-sklep za darmo - współpraca - Sklep Internetowy za darmo? Czy zakładać? - Własny sklep internetowy za darmo - sklep spożywczy w Warszawie - co dostanę za darmo? - Załóż swój własny cyfrowy sklep za darmo i zacznij zarabiać!
• Strona 1 z 1
|
|