Jakie podatki placie sie za sprzedawanie ebookow w sieci? Czy placie sie za to vat? Gdzie mozna dowiedziec sie wiecej o podatkach jakie trzeba placic prowadzac sprzedaz w internecie przez wlasna strone www?
dzieki za pomoc
|
Ebooki-podatki |
Ebooki-podatki
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Jakie podatki placie sie za sprzedawanie ebookow w sieci? Czy placie sie za to vat? Gdzie mozna dowiedziec sie wiecej o podatkach jakie trzeba placic prowadzac sprzedaz w internecie przez wlasna strone www?
dzieki za pomoc
VAT na ebooki to 22%
Poczytaj o założeniu firmy. Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań zawartych w tym poście. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
w chwili obecnej, z tego co się orientuję brak jest jeszcze sprecyzowanych przepisów na ten temat
ja swojego ebooka sprzedaję jako usługę (tak mi doradziła moja księgowa) i w związku z tym, że nie jestem vatowcem to nie płącę vatu gdybym nadał mu nr ISBN to mógłby być traktowany jako książka a na to są określone stawki vatu w chwili obecnej najkorzystniej jest nie być vatowcem (do 150 tys zl przychodu rocznie) i sprzedawać to jako usługę (fizycznie nie jest to książka a usługą jest udostępnienie pewnych informacji) stan na 14.03.11 - być może wkrótce się to zmieni !!!
Sprawdź również podobne tematy:
- EBooki
- Ebooki - Jaki VAT na ebooki? - Dlaczego w Polsce nie ma szału na ebooki? - Sprzedam domeny ebook.edu.pl , ebooki.edu.pl - Sprzedaż wiedzy - kursy szkolenia ebooki - Szukam listy adresowej - temat ebooki - Ebooki, audiobooki itp na temat typowej akwizycji - Akwizycja męskich skarpetek - pomocne ebooki, audiobooki Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|