Witam! Prosiłbym o opinie i sugestie na temat pewnego pomysłu który przedstawiam poniżej. Mianowicie chciałbym założyć firmę która zaopatruje biura i inne instytucje również w materiały biurowe ale UWAGA tylko materiały ekologiczne żadne inne. Koszta działalności nie będą duże bo firma mogłaby być założona w ramach AIP co by zmniejszyło koszta do 222zł miesięcznie. Byłaby też możliwość uzyskania lokalu już w tej cenie. Jeżeli chodzi o pracowników to na początku nie kosztowali by nic. Sprzedaż na początku odbywałaby sie na początku bezpośrednio czyli przedstawiciele handlowi plus internet. Teraz moje pytania:
1. Czy uda się znaleźć klientów? Produktów jest dużo i i czasem nawet ciekawszych niż te ,,zwykła". Oczywiście często zdarz się, że są droższe ale różnice nie są wielkie.
2. Jak rozwiązać sprawę z zaopatrzeniem?? Czy kupować towar od producentów czy hurtownie?? O i tu jeszcze sie zatrzymam. Ostatnio byłem w jednej hurtowni i jak pytałem o interesujące mnie materiały to nie mieli ich na stanie ale mówili ze mogą być na jutro. Wyglądało to tak jakby ta hurtownia też brała produkty od pośrednika a nie od producxenta, bo nie wierze że producent wysyłałby kilka sztuk danego towaru na drugi koniec Polski.
3 Może ktoś mógłby udzielić rad odnośnie właśnie zaopatrywania się w towar tego typu.
Dziękuje i pozdrawiam, quzar.