Pomysł jest taki:
ogłoszenie w ( gazetach, necie ) dziale turystyka:
ekskluzywne zwiedzanie warszawy w małych grupach. dwudniowe zwiedzanie stolicy wraz z noclegiem, śniadaniem i kolacją. 2000 zł za całość niezależnie od ilości zwiedzających ( od 1 do 8 osób ) ( 8 dlatego żeby miały pełną wygodę )
no i to tyle. Posiadam domek pod warszawą ( nówka sztuka ) na chronionym terenie, dookoła las iglasty (grzyby jagody), blisko rzeka (Bug i Liwiec), do tego bus, lub samochód osobowy dla mniejszej grupy.
zatrudniam kierowcę bajarza, który przygotuje sobie stałą trasę, nauczy się na pamięć co ma opowiadać o zwiedzanych miejscach i to tyle.
klienci:
bogatsi
jeśli ktoś ma nadmiar kasy to zaprasza np; narzeczoną i we dwoje mają ciekawy weekend ze zwiedzaniem w warszawy, a jeśli nie chcą zwiedzać tylko zabalować, to poznają miasto nocą. domek z działką mają do dyspozycji tylko dla siebie. Kierowca przyjeżdża po nich rano np o 10-tej i zabiera ich na zwiedzanie. Opcjonalnie zabiera ich wieczorem na nocne eskapady, a rano odwozi do odespania imprez.
średnio zamożni
np. rodzina 4 osobowa ( lub czwórka przyjaciół ) - plan imprezy podobny wydatek 500 zł na głowę
mniej zamożni:
8 osób plan imprezy taki sam - wydatek 250 zł od osoby ( dwa dni ze zwiedzaniem w cenie doby w przeciętnym hotelu )
i to byłby pomysł na sezon od póżnej wiosny do wczesnej jesieni.
Pozostałą częśc roku może dla zmęczonych warszawiaków. odpoczynek od miasta w lesie w domku przy kominku w całkowitej ciszy ( po wyłączeniu tv;) za np 250 od głowy
ja sam mam mieszkanie w warszawie, więc domek pełni funkcję czysto rekreacyjną. Pozostałoby zatrudnić tego kierowcę, bo ja zajmuję się czymś innym i do przodu. Może by wypaliło. Co Wy na to? pozdrawiam
ps. a może dobudować jeszcze jeden większy domek i organizować wycieczki szkolne?