|
Eksport do Ukrainy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ciekawa sprawa samochód Łada Samara z 1991r w Polsce kosztuje 500-1000 zł na Ukrainie uwaga!!! około 10 tys zł. Jakies inne pomysły?
Nie wypali. Problemem są bardzo wysokie cła na auta sprowadzane na Ukrainę z zagranicy. To jest powodem dla którego ceny na auta na Ukrainie są tak koszmarnie wysokie. Auto sprowadzane w całości nie przejedzie przez granicę bez uiszczenia stosownej opłaty. Wielkim problemem jest także olbrzymia korupcja u naszego wschodniego sąsiada.... Pracowałem trochę z Ukraińcami na statkach. Planowaliśmy nawet mały biznesik polegający na sprowadzaniu z okolic Nikołajewa lub Khersona arbuzów. Ceny za jedną sztukę w sezonie nie przekraczają 0,25 $ za sztukę. Przy założeniu, że do Polski pojechałby jeden TIR, można by na tym zbic kokosy i sprzedać w kraju na tzw. pniu - nawet prosto z paki. Problemem jest korupcja, na każdym kroku komuś coś trzeba dać. Pozdrawiam
hmmm no nie wiem jakoś ludzie kręca z ukraińcami interesy, póki co ja zworze towar z Lwowa i sprzedaje na allegro, no ale mozeby tak pobawic sie w wieksze klocki...
no właśnie zastanawiam się nad kupieniem Łady.
|
|