Witam
Mój problem polega na możliwości prowadzenia ekspozycji przed domem i utworzeniu biura w domu jednorodzinnym. Prowadzę już działalność związaną z prowadzeniem sklepu odzieżowego, w którym zatrudniam pracownika i to daje mi wiele wolnego czasu, który zamierzam przeznaczyć na nową działalność. Mój dom jest w bliskim sąsiedztwie posesji domu rodziców(przed domem rodziców), praktycznie posiadamy wspólne podwórko. Zamierzam zająć się sprzedażą przęseł ogrodzeniowych, słupków, daszków nad drzwiowych, rolet i może innych drobnych elementów wyposażenia zewnętrznego domu. Na swojej posesji (na podwórku) chciałbym przedstawić elementy reklamowe, próbki, szyld a na parterze w pomieszczeniu domu rodziców utworzyć tylko biuro firmy. Czy potrzebuję jakieś pozwolenie, decyzje czy wnioski na zajęcie reklamą własnego podwórka i utworzenie biura w domu rodziców. Czy wymagane jest pozwolenie sąsiadów „niestety nieżyczliwych i wścibskich” na zmianę przeznaczenia pomieszczenia pod biuro do prowadzenia działalności. Proszę o jakieś wskazówki i pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam