|
Elektrim (Elektrim SA) - strona 2 |
Elektrim (Elektrim SA)
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Wiele mówi się o wezwaniu do sprzedaży akcji Elektrimu. Jak myślicie, czy to realne? Jeżeli tak to jaka będzie to kwota (Wiem że niemożliwe jest dokładne określenie tej kwoty, proszę tylko o sugestie) i kiedy to będzie. Osobiście sadzę że będzie to około 10 zł więc nie wiem czemu ludzie już teraz sprzedają udziały. Dzisiaj kupiłem trochę akcji Elektrimu, nie za wiele, tak na próbę. Liczę na zyski z wezwania a jeżeli go nie będzie, to... dalej będę optymistą i poczekam na plusy z tej inwestycji. Nie myślę o minusach, a choćby nawet... człowiek uczy się całe życie :-)
Jak to czy to realne? Jest obligatoryjne jeśli spółka miałaby zostać wycofana. Jeśli uważasz że 10 złotych, to mogę tylko pogratulować wiedzy, bo wie to chyba tylko sam Solorz;) Racja, nic nie jest pewne... a ja już jestem 8% na minus z tym Elektrimem. To boli, ale liczę na zyski :)
uuu... no to możesz się ładnie ugotować. Rynek ma zawsze rację, a jeśli już teraz jesteś do tyłu, to choćbyś nie wiem jak dobre merytorycznie argumenty wymyslał na obronę swojej pozycji, jesteś do niej emocjonalnie przywiązany. Źle robisz... Nie jestem przywiązany do akcji. Pociąga mnie ryzyko, ale -9.5% to lekka przesada. Pozbyłem się Elektrimu ze stratą, ale nowym doświadczeniem - nie ufać wszystkim pozytywnym news'om. Płakać nie będę, mam nadzieję że reszta akcji mi to odrobi.
Może i jestem trochę chaotyczny w decyzjach... ale nadal tylko raczkuję na GPW :)
Jeśli obciąłeś stratę, to moje gratulacje:) To naprawdę trudne mentalnie, nawet dla paru profesjonalistów. Naprawdę dobra robota, tak trzymaj:)))
Dzięki :) Zobaczymy co będzie dalej z tym elektrimem... może niedługo znowu do niego wrócę? :)
Pozycję mozna zawsze odmawiać, pamiętając tylko: 1. Po co to robisz i jakie sa Twoje argumenty? (Łapałem się że kiedyś na kontraktach terminowych zamiast klasycznego cięcia strat, po prostu chwilkę po tym odnawiałem złą pozę, bez rozumu całkiem). 2. Stosuj ciaśniejsze zlecenia stop (czyli innymi słowy likwidację złej pozycji, mniej niż 10%). 3. Postaraj się wyznaczać technicznie poziomy obrony zamiast pozwolić psychice decydować. pozdrawiam
Dobrych rad nigdy za wiele :) Ogólnie to trzymam się prostych zasad - Kupuję kiedy myślę że będą z tego zyski (podpierając się analizą fundamentalną i zalążkiem analizy technicznej oraz opiniom analityków i newsami) Staram się unikać strat ale wiem że są wpisane w ryzyko gry na GPW. pozbywam się akcji gdy spadają o około 8-10% tego co w nie zainwestowałem. Sprzedaję po cenie którą jeszcze przed kupnem chciałem osiągnąć. Jeżeli tylko spółka dobija do tego progu to się jej pozbywam. Nie czekam na złote góry choć lubię być optymistą Pozdrawiam ;)
Wezwanie po 6.25 hahahaha nie ma to jak prima aprilis w grudniu :-D
Jednzk 7,28... ufff... a już bałem się utraty reputacji;)))
No a ja sie pozbyłem z 9% stratą... Trzeba było trzymać ale kto to wiedział
Kto miał wiedzieć, ten wiedział;)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|