|
Elektroniczna reklama... |
Elektroniczna reklama...
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich, wiem że podobny temat już był ale o reklamie w taksówkach, przyszedł mi do głowy pomysł na założenie monitorów 10 calowych w poczekalniach prywatnych przychodni lekarskich, sklepów itp. oczywiście reklama dostosowana(tematyka) do miejsca gdzie taki monitor będzie się znajdował, co o tym myślicie?
Witam
Jestem tutaj nowy i to mój pierwszy post. Obserwuje polski rynek Digial Signage, wszelkie reklamy na LCD, telebimach itd. i też zastanawiam się nad reklamą w poczekalniach prywatnych przychodni i np. gabinetów dentystycznych. Myślałem o ekranach 20-22" najlepiej HD. Jestem bardzo zainteresowany tym rodzajem reklamy, jeżeli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia/pomysły/refleksje, to proszę o odzew. pozdrawiam pgl
Witam panowie. Od jakiegoś roku też orientuję się tym tematem. Mam już sporą wiedze na ten tema. Proponuje o kontakt na priv i tak wymienimy się doświadczeniami i pomysłami. Jeżeli chodzi o mnie był bym chętny wejść z kimś w współprace nawet od 0. Proszę pisać
No to na co czekacie, wejście na rynek jest w zasadzie proste i nie wymaga jakiejś super wiedzy poza przygotowaniem wyświetlaczy, zasilania no i systemu wprowadzania i wyświetlania reklam. Większość telewizorów odczytuje bez problemu dane z pen drive'ów ale gdybyś zlecił jakiejś firmie przygotowanie takiego systemu + obudowa to poszło by szybciej i pewniej.
Pozostaje Ci jedynie nawiązać współpracę z obiektami, w których chciałbyś takie reklamy umieścić no i przede wszystkim znalezienie firm które chciały by się reklamować. To możesz robić jednocześnie wysyłając oferty np do aptek (reklama promocje itp) i to firm farmaceutycznych, z zapytaniem czy byli by zainteresowani w ogóle. Następnie udać się do miejsc gdzie ma to wisieć i działać.
a ja mam pytanie z innej beki
ile gabinet (np stomatologiczny) może na tym skorzystać - bo zaraz mi pewnie powiecie że będzie musiał doplacić, bo to przeciez prestiż i renoma jak wisi na ścianie wyświetlacz LCD :))). Pytam bo własnie tacy nachodzili gabinet mojej zony:)))
Tu sie właśnie pojawia problem.. Nikt nie chce aby w jego poczekalni wisiało coś takiego. jaką kwote proponowaliście za umieszczenie 1 ekranu?? Może ja dawałem za mało. A było to 150zł. Miały to byc monitory 15"
marne te 150 zł dla dobrze prosperującego gabinetu/kliniki dentystycznej - potencjalnie nachalna reklama może tylko odtsraszyć kilku klientów, którzy przed zabiegiem zazwyczaj chcą miec spokój. Poza tym martiwłbym się rowniez o reklamodawców. Zazwyczaj pacjenci zapisywani są na konkretne godziny i nie czekają w godzinnych kolejkach ogladając serie reklam
Duże publiczne przychodnie i szpitale to dopiero wyzwanie - dużo klientów w kolejce, kiepska sytuacja finansowa placówek. Zaproponuj odmalowanie/odświerzenie poczekalni i wstawienie tam kilku LCD - myślę że tutaj jest jako-taka szansa:)))
No ja w ogóle myślałem że Ty przede wszystkim chcesz obskoczyć państwowe, dla prywatnych to marny pieniądz. Ani to dochód ani atrakcja.
150 zł ? Biorąc pod uwagę że TV pracuje non stop to za sam prąd koło 30 zł wyniesie. W autobusach reklama kosztuje koło 100 zł zwykle i wyświetla się na zmianę z 20 innymi na przykład. Przelicz sobie. 150 zł to jest nic.
Sprawdź również podobne tematy:
- Reklama wysyłana przez pocztę elektroniczną
- Sprzedaż elektroniczna - Sprzedaż elektroniczna - Elektroniczna wymiana danych - Firma elektryczno-elektroniczna - Mała sprzedaż elektroniczna - ELEKTRONICZNA ARCHIWIZACJA DOKUMENTÓW - Księgowość elektroniczna a przepisy - Zakaz przesyłania drogą elektroniczną... Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|