- Twoja wizytówka przyjdzie wprost do telefonu osoby, która jest nią zainteresowana. Może być to obraz, animacja, film, sms, vCard, strona wap. Możliwości są ogromne. Można przekazać mapkę dojazdu, dane kontaktowe, promować produkty, stosować jako ulotka, która nie trafia do kosza tylko do osoby, która jej chce ponieważ sama ją do siebie wyśle.
Chciałem wam przedstawić do oceny mój pomysł.
Dlatego nazwałem "mój" ponieważ nie spotkałem się wcześniej z czymś takim.
Pomysł powstał jakiś czas temu jednak dokładne przemyślenie całości biznesu, oprogramowanie serwerowni, połączenie do operatorów sieci, procedury patentowe, regulaminy no i ciągła praca nad innymi urządzeniami, które projektuje i sprzedaje spowodowała, że projekt dopiero teraz mogę zaprezentować aczkolwiek miałem to zrobić później, pod koniec miesiąca kiedy wszystko zostanie "zapięte na ostatni guzik".
Krótko o moje działalności.
Firmę prowadzę od 1997r. Zajmuje się wdrażaniem nowych rozwiązań. Też i dzięki temu forum postanowiłem nie tylko jako producent i pomysłodawca, postawić pierwsze kroki w marketingu i spróbować samemu, krok po kroku wybudować markę tego produktu, rozreklamować i zachęcić klientów by coś bez czego żyli do tej pory stało się potrzebne :)
A więc...
Jest to materiał reklamowy - wizytówka, lecz nie taka standardowa a elektroniczna, taka którą można przekazać wprost do ręki bez względu na odległośc i porę dnia.
Tak jak napisałem wcześniej wszystko przemyślałem dokładnie, lepiej lub gorzej ale nie pozostawiłem sobie wielu niewiadomych. Będe też i przytaczał teksty, które są na stronie internetowej tworzenej przeze mnie właśnie na te potrzeby. Na niej też wszystko dokładnie opisuje. Można również przetestować ten produkt na przykładowych kontaktach.
Adres strony to: http://www.freeCard.pl
O co chodzi i po co to jest.
Wizytówka stała się oznaką uprzejmości i elementem konwenansu. Sponsoruje ją zawsze jej nadawca po to by przekazać odbiorcy wszystko co potrzebne do podtrzymania kontaktu.
Jednak by przekazać wizytówkę musi dojść do spotkania a zanim do niego dojdzie najczęściej szukamy kontaktów w internecie. Potem należy zapamiętać, zanotować telefon lub adres szczególnie jak przeglądamy internet w nocnych godzinach.
Wizytówkę według mojego pomysłu można właśnie przekazywać w takich sytuacjach jak ta wyżej opisana. Ma za zadanie podnieść prestiż osoby, która daje możliwośc pobrania takiej wiztówki, wyodrębnić właśnie ją spośród setek kontaktów w internecie. Odbiorcy ma ułatwić zanotowanie danych kontaktowych tak by mieć je przy sobie.
Twoja wizytówka przyjdzie wprost do telefonu osoby, która jest nią zainteresowana. Może być to obraz, animacja, film, sms, vCard, strona wap. Możliwości są ogromne. Można przekazać mapkę dojazdu, dane kontaktowe, promować produkty, stosować jako ulotka, która nie trafia do kosza tylko do osoby, która jej chce ponieważ sama ją do siebie wyśle.
Jak tego używać:
Nadawca przygotowuje materiały dla odbiorcy, wykupuje pakiet wizytówek i umieszcza możliwość ich pobrania w miejscu, w którym uważa za stosowne, np.: kontakty na stronie internetowej. Zainteresowana tym kontaktem lub innymi materiałami osoba, wpisuje numer telefonu by pobrać przygotowaną zawartość. Będąc zapewne usatysfakcjonowanym odbiorcą, w prosty sposób zapiszę sobie te informacje w telefonie. Kod freeCard można umieszczać na plakatch, standardowych wizytówkach itp. każdy kto wpisze ten kod na stronie freeCard otrzyma ich elektroniczną wersję.
Bezpieczeństwo:
Nadawca wizytówki sam wybiera poziom zabezpieczeń. Do wyboru jest między innymi: czasowa blokada wysyłania freeCard kilkukrotnie na jeden numer telefonu, blokada antyspamowa - kod obrazkowy, czasowa blokada wysyłki z powtarzającego się numeru ip, blokada wpisywania przypadkowych numerów.
Naprawdę możliwości są wielkie, nie sposób opisać wszystkiego. Zapraszam na stronę http://freecard.pl/card/office/desc.php
Strona jest w budowie, wizytówki działają na testowym systemie, ale wysłać przykładowy kontakt można :)
Czy można jakoś zarobić?
Mam zamiar zrobić system, w którym każdy kto znajdzie klienta otrzyma procent.
Można również zarabiać na tworzeniu animacji, filmów, obrazów itp
pozdrawiam.