|
Elektronik |
Elektronik
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie:) Jestem elektronikiem ale nie wiem jakie uklady moglbym robic w domowej pracowni zeby je pozniej sprzedac np na Allegro lub do jakiegos sklepu elektronicznego:/ Prosze o pomoc kogos kto wie jakie uklady sa potrzebne a mozliwe do wykonania w domu:) z gory thx:D
to ty jesteś elektonik ... i nie wiesz jakie układy mozna robić ???
będę szczelał ( bo tez nie mam pojecia ) SCACALONE ?
Ej ty żeś jest chyba upośledzony umysłowo w stopniu lekkim? Scalone to każdy głupi wie ale jemu chodzi konkretnie jakie? Też się na tym nie znam ale nie raz widzę jak czyjś stary naprawia lutownicą jakiś procesorek z radia bądź telewizora...Więc skoro jakaś cywilna osoba może to naprawiać to elektronik tym bardziej może to produkować!
elektronik nie wie jakie robić układy
dlatego podpowiadam scalone jankielu to miał być żart , żart , czytasz ŻART SPECJALNIE DLA JANKIELKA dafinicja : co to jest żart ( z wikipedii zebys sobie głowy nie łamał z kont to jest ) Dowcip, żart, kawał – krótka forma humorystyczna, służąca rozśmieszeniu słuchacza. Panuje przekonanie, że dowcipy – podobnie jak przysłowia – nie mają swoich autorów, choć nie jest to prawdą. Najczęstszą formą rozpowszechniania dowcipu jest przekaz słowny. Dowcipy można spotkać w prasie, w specjalnych rubrykach. Publikowane są książki z dowcipami, a nawet czasopisma, np. Dobry Humor. Dowcipy można też spotkać na wielu stronach internetowych. Żart nie do końca udany określa się mianem spalonego bądź suchego żartu, czyli „suchara”, albo „kwasa”. Istnieje też gatunek ponurego żartu zwany „czarnym dowcipem” oraz „puste dowcipy”, śmieszące tylko i wyłącznie opowiadającego – autorstwo „pustaków” zarzuca się politykom silącym się na poczucie humoru.---- Zdarzają się okresy popularności dowcipów o konkretnych osobach. W ostatnich latach w Polsce były modne kawały: o Jasiu – dziecku niczego nie rozumiejącego jak inni; o Chucku Norrisie jako o osobie wszechmogącej (Chuck Norris Facts); o „twojej starej”, tj. o matce, rzadziej o ojcu. Popularność tematyczna kawałów zmienia się z czasem. Zmiany te mają różnorodne przyczyny czy czsem inspiracje. Kawały jako obiekt badań naukowych ujmowane są pomiędzy obszrem trzecim literetury a folklorem. wiec to miał być żart , kawał miał rozbawić ( widać mnie bardziej ty rozbawiłeś swoja naiwnoiścią) tak na zasadzie kojarzenia ( wiem ze nie masz pojęcia co to jest ) dla elektronika układ - układ scalony jeśli nawet to co ja napisałem śmiesznym nie było , to z całą pewnością to co ty napisałeś rozbawiło wielu
Jak nie wiesz jakie układy to zatrudnij choreografa on je opracuje. A tak poważnie to nie sądzę abyś coś w garażu wydłubał na miarę nowego komputera. Jeśli jesteś specjalistą to pewnie wiesz jak wyglądają dziś badania nad nowymi technologiami. Ile pieniędzy to kosztuje i czasu pochłania. A produkcja opłaca się tylko na masową skalę. Pod tym względem chiny, itp mają najtaniej. Już prędzej bym się skupił na naprawach sprzętu AGD,RTV.
Pytasz o układy elektroniczne które "schodzą" na allegro i są do wykonania w domowych warunkach. Na allegro powinieneś sam zajrzeć i poszukać na co jest popyt i jako elektronik powinieneś wiedzieć czy taki układ da się w domu zrobić czy nie.
Może anteny? Spójrz na allegro: http://allegro.pl/search.php?string=antena&p=0 - wygląda na to że popyt istnieje.
dafi a jak z Twoimi umiejętnościami ? Co już wykonywałeś z elektroniki ? Masz pojęcie o multiplekserach, przełącznikach sterowanych przez internet ?
Sprecyzuj bo wielu elektroników ma umiejętności tylko na zbudowanie prostego wzmacniacza i z tym problemy mają :)
Jak jesteś zdolny to sam skonstruuj urządzenie jakieś. Wtedy będziesz pierwszy na rynku.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Elektronik": - Elektronik szuka pracy - import elektronik z Chin a VAT - SERWISANT , ELEKTRONIK , MAJSTERKOWICZ , - Elektronik / Serwisant sprzętu agd / rtv i inne - Elektronik / Serwisant sprzętu agd / rtv i inne
• Strona 1 z 1
|
|