|
Elektrownia wiatrowa - strona 11 |
Elektrownia wiatrowa
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
W praktyce powinien skupowac 0,38zł/kW wytworzonej energii
Witam
Od jakiegoś czasu zainteresowałam się postawieniem elektrowni wiatrowej na własne potrzeby. Zaczęłam szukac w necie informacji na ten temat i trafiłam na to forum. Czy zna ktoś odpowiedzi na pytania jakie sobie zadaję. Jakiej mocy potrzebuję turbinę płacąc rachunki za prąd o wartości ok 400 zł na 2 miesiące? Czy mogę ją podłączyc do istniejącej sieci w domu? Czy muszę odłączyc się od Enei? Czy jeżeli mój wiatrak produkował więcej energii niż zużywam czy Enea płaciłaby mi za tą energię? Zdaję sobie sprawę, że tutaj mówicie o dużych turbinach i moje pytania wydają się wam śmieszne, możecie mnie zignorowac ale jeżeli ktoś zna odpowiedzi na moje pytania i miałby czwilę na napisanie odpowiedzi to bardzo serdecznie dziękuję. Posiadam również ziemię, na której można by było postawic duże turbiny. Kilka takich stoi niedaleko jest to woj kuj-pom jeżeli ktoś chciałby wydzierżawic kawałek ziemi to proszę o propozycje, napewno je rozważę. Pozdrawiam Agnieszka
Słyszałem, że da się postawić tanie elektrownie wiatrowe bez zezwoleń. Szukałem długo, aż w końcu coś znalazłem: Co o tym sądzicie? Czy to jakaś podpucha?
www.tanieelektrowniewiatrowe.pl - strona dystrybutora tanich elektrowni wiatrowych oferującego pełen serwis i obsługę klientów zainteresowanych ekologiczną energią wiatrową. Posiadamy w ofercie wizję lokalną, oceniamy czy elektrownia wiatrowa w wyznaczonej przez klienta lokacji będzie działać, dowozimy i montujemy całe wiatraki. Sprzedajemy niektóre specjalne modele nie wymagające żadnych zezwoleń! Pełna gwarancja zapewniona. Przydomowe elektrownie wiatrowe są tanie w utrzymaniu i łatwe w montażu, dlatego są preferowane przez naszych klientów. Biorąc pod uwagę spowolnienie gospodarcze w Polsce i na świecie nasze tanie ceny to dodatkowy atut, którym zachęcamy klienta. Przydomowe elektrownie wiatrowe są bardzo tanie w eksploatacji: produkcja 1KW elektrycznej energii wiatrowej w przeliczeniu kosztuje ~1gr! Czyli średnia przydomowa elektrownia zwraca się w 100% maksymalnie po 3 latach użytkowania. Wiatraki najczęściej stawiane są na stabilnych metalowych platformach i podtrzymuje się je metalowymi odciągami. Nasze turbiny wiatrowe nie generują dużego hałasu, posiadają wszystkie wymagane atesty i zezwolenia tak, by elektrownie klienta mogły znaleźć się nawet w terenie zamieszkałym przez ludzi (np. na osiedlach).
Witam mam pytanie do osob ,ktore prowadza juz fermy wiatrowe odnosnie wymagan URE do Koncesji tzn. chodzi mi konkretnie o punkt dotyczacy zatrudniania odpowiednich pracownikow( tzw. osoby z dozorem urzadzen) chialbym wiedziec ile na to trzba przeznaczyc i jakich osob szukac( z jakim wyksztalceniem)??? a moze jest mozliwosc wykorzystania jakis firm do serwisu zamiast zatrudniac taka osobe??? wiem ze musi ona posiadac potwierdzenie swoich kwalifikacjii od URE, ale jak to wyglada w praktyce??
I moze jeszcze jedno pyt. czy bardziej sie oplaca skorzystac z uslug firm przygotowujacych projekt niz samemu zajac sie koncesja i innymi wymaganiami administracyjnymi??? Moze ktos zna cene takich uslug??
witam wszystkich. Mam takie prywatne ogloszenie dla zainteresowanych. moge wydzierżawić działke pod wiatraki w woj. łodzkim. warunki raczej sa dobre poniewaz obok jakis 300m chodza juz dwa wiatraki. i linia napiecia tez jest blisko takze problemu z podlaczeniem by raczej nie bylo. zainteresowani prosze pisac na Radosny8821@wp.pl
Wydzierżawię pola pod elektrownie wiatrową województwo wielkopolskie powiat Ostrzeszów Proszę o kontakt 609824477
Dam dzierżawę pola pod elektrownię wiatrową województwo wielkopolskie kontakt 609824477
Elektrownia wiatrowa to świetny pomysł i tak jak ktoś mówił wceśniej zwraca się po kilku do kilkunastu lat czyli prędzej czy później będą same zyski. Ostatnio bardzo interesuje się tym tematem jeśli chodzi o inwestycje tylko słyszałam, że można łatwo naciąć się na firmę która buduje takie elektrownie narazie negatywne opinie słyszałam o firmie Eko- energia czy znacie inne na które także należy uważać? pozdrawiam
Wydzierżawie pola pod elektrownie wiatrową. Woj wielkopolskie powiat Ostrzeszowski. Duze wiatry. tel 721891796
wpiszcie w google magnetic motor myśle że to lepsze rozwiązanie
może ktoś pomoże w realizacji tego projektu chodzi o inwestora
Witam serdecznie
Odświeżam temat i zachęcam do zadawania pytań. Dyskusja trwa już pare lat, udało się któremuś z Was postawić wiatrak???? Pochwalcie się, jakieś fotki może. Pozdrawiam
panowie ale magnetic motor nie wymaga zezwoleń a działa przy kazdej pogodzie a ja potrafie dodatkowo zmieścić go w pudle o poj 1 m3 więc.......?
Nie chcę Cię obrażać, ale gów** wiesz. Naucz się równań Maxwella. Pozdrawiam
to zapewne ten prototyp który jest na filmiku to fikcja co? najpierw obejrzyj a potem krytykuj ja też potrafie udowodnić teoretycznie że czarne to białe
Zobacz sobie filmik: http : // www . joemonster . org/filmy/32606/Dzialajace_perpetuum_mobile /usuń spacje To sobie chłopaki zbudowali perpetum mobile xD Prawda jest taka, że fizyka to nie jest nauka humanistyczna. Nie można "dowolnie interpretować wiersza", jak w poezji. A jeśli ktoś stworzy perpetum mobile, to uwierz mi, że druga osoba na światowej liście Forbes będzie mu kibel czyścić i śmieci wyrzucać! Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- B.P Elektrownia wiatrowa
- Elektrownia wiatrowa - Przydomowa elektrownia wiatrowa! - Elektrownia wiatrowa co jak gdzie i dlaczego? - Elektrownia wiatrowa, prądnica, zgazowarka, biomasa, silnik - Turbina wiatrowa - Projekt 0.8 - 2MW na farme wiatrową - Poszukuje inwestora. Energia wiatrowa. - Poszukujemy gruntów pod elektrownie wiatrową Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|