|
Elektrownia wiatrowa - strona 6 |
Elektrownia wiatrowa
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Dobra pierdole ten temat chciałem tylko podpowiedzieć dobry biznes -przecież sam mogłem z tego korzystać moja ciocia ma farme 500kw to chyba jednak mogłem pisać sprawdzone rzeczy!>ja już mam pewność że u mnie na wiosnę będą śmigać dwie piękne turbinki!
ja prosilbym te namiary.
ciekawe zeczy piszecie ,chyba sie tym zainteresuje.narazie czytam bez entuzjazmu ze ja moge wejsc w wiatraki,ale do mnie przemawia pieniadz.miesieczny zysk z zainwestowanych 1mil to ile by bylo?po odliczeniu kosztow,podatkow-nadal sie oplaca?
Kiedyś na tym forum opisywał ten biznes ''dudim'' wszyscy sie z nim kucili że to nieprawda. A teraz okazuje sie że gość jest nie byle kto i że ma 9-ęć turbin w całej Polsce ale cóż są mądrzejsi!
Coś ten wynik w tym linku jest zawyżony. Piszą, że roczna produkcja sięga 330MW=330000000kW. Mi z wyliczeń wyszło, że produkcja roczna tej turbiny wynosi niecałe 2MW=2000000kW i ten wynik osiąga się przy 100% wietrze!! Chyba, że stoi tam ferma takich turbin, wtedy sie zgodze.
1 MW-1000kw! czyli 4=godziny pracy! Na maxa
Dzieki wojtek kusz, zrobiłem pare pomyłek (nie czytajcie mojego przed ostatniego postu). Masz racje, tyle wynosi produkcja roczna. Jeszcze raz przepraszam.
Ok niema sprawy ja tylko próbowałem udowodnić że to jednak sie opłaci!
Pozdrawiam!
Ja bardzo cie popieram z tym interesem, ponieważ każda produkcja jest opłacalna (a w szczególności taka gdzie sie robi coś z niczego). Po prostu te cyferki były mi dziwnie podejrzane.
wojtek kusz, twoje wyliczenia nie uwzględniają polskich wiatrów a język dyskusji jest poniżej krytyki.
Ale najbardziej mnie rozśmieszyłeś z tym, że niejaki "dudim" ma 9 turbin w Polsce. Odpowiedz na pytanie skąd wiesz, że ma? Widziałeś, czy pisał Ci na maila? Wiesz że ten gość nie podaje swoich danych nikomu? Bo ma niby jakąś fobię i się boi zemsty konkurencji? Nie jesteś przypadkiem "dudim-reaktywacja"? Miałem się nie włączać do tej dziecinady, ale nie wytrzymałem. Obstawiam, że masz 17 lat i głowę pełną marzeń. Ale nie rób naiwnym wody z mózgu. Czy ty tyż masz fobię i nie podajesz danych? Wg swoich słów na dwie turbiny masz 2 mln (z czego przynajmniej jeden w gotówce ,a drugi w zdolności). Czy taki człowiek boi sie podać kontaktu telefonicznego do siebie? Czekam na odzew tutaj lub na PW.
Niejakiego ''dudima'' znam osobiście!
Stawiał niedawno turbinę niedaleka Turku i byłem, zobaczyłem, i się przekonałem! Jeżeli cię uraziłem to przepraszam! Stawiam dwie turbiny ''używane'' bo nowej niestety nie da się kupić w takim tempie pozdrawiam!
może ktoś opisze jaki miał wkład, ile zainwestował własnej kasy w wiatrak
1. miejsce gdzie znajduję się wiatrak(i) 2. czy był własny teren 3. moc wiatraka 4. cena wiatraka 5. nowy czy używany 6. cena postawienia (przewóz+reszta bez ceny wiatraka) 7.ilość budowanych wiatraków jednocześnie 8. wkład pieniężny 9. czy brałeś dotację 10. zwrot kosztów budowy 11. firmy które pomogły Ci w zbudowaniu wiatraka 12. i ceny za badania sprawy notarialne
a może ktoś ma jakieś własne zdjęcia własnych elektrowni? poszukuje jakichkolwiek ulotek na temat elektrowni wiatrowych może ktoś ma zbędne. Od pewnego czasu ten temat mnie ciągnie i chciał bym sie dowiedzieć jak można zbudować wiatrak i czy jest taka możliwość żebym postawił w przyszłości wiatrak, jestem młodym człowiekiem i chciał bym zainwestować w przyszłości w wiatraki, i czy opłaca się stawianie wiatraków w woj. Wielkopolskim ?
Witam wszystkich na tym forum jestem tu nowy ale naprawde muszę przyznać że jest to fajne miejsce żeby powymieniać się różnymi poglądami. Ja mam taką prośbę ... interesuje mnie postawienie wiatraka jeszcze nie wiem jaką moc wybrać ale max 250 KWh min 75 KWh, choć skłaniam się przy większej ... wszystko rozchodzi się o pieniądze czy możecie polecić mi sprawdzone firmy które zajmują się sprzedażą nowych turbin o takiej mocy... (jakieś linki chociaż) oraz gdzie najlepiej zwrócić się o pomoc w dofinansowaniu (woj wielkopolskie) .. może wiecie też na ile max mogę liczyć przy dofinansowaniu... proszę o pomoc ponieważ szukam najlepszej oferty a myślę że w tym miejscu znajdę odpowiedz na moje pytania. Może jest ktoś kto odpowie mi na te i inne pytania to bardzo ważne dla mnie i za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny pozdrawiam
Mój przyjaciel ma 1000m od mojego domu 5-elektrowni. Przedwczoraj w nocy wiatr [niemocny! ]wyrwał turbinę wraz z łopatami [BONUS] spadła z 30m stracił ok 180tyś.Mam zdjęcia jak ktoś chce to mogę przesłać proszę pisać na wojtas51@vp.pl !
Pozdrawiam!
Witam jako że jestem nowy na tym forum chciałbym się przywitać i z góry zakładam że jako że jestem członkiem tak szacownego grona otrzymam odpowiedzi na postawione przeze mnie pytania :]
W przyszłości planuję założyć "faremkę" elektrowni wiatrowych,niby teren mam,pieniążki się znajdą ( 200tys.może więcej z własnej kieszeni+dofinansowania itp.) ale jako że jestem realistą mam parę pytań: 1. w jakiej odległości od domostw może być postawiony wiatrak ?? 2. jakie normy hałasu muszą spełniać wiatraki aby sąsiedzi się nie czepiali (a jako że żyjemy w Polsce,wiem że nawet najlepszy sąsiad będzie przeciwny mojej inwestycji bo stwierdzi że jest za duży hałas [zazdrość-polska mentalność] )?? 3. W jakiej odległości od drogi może być postawiony wiatrak ?? 4.w jakiej odległości od siebie mogą być postawione wiatraki (przykładowo o wysokości 40m.) ?? 5.ile kosztuje mniej więcej doprowadzenie kabli od "mojej" elektrowni wiatrowej do linii wysokiego napięcia (cena może być podana od km,m obojętnie)?? 6. czy gmina stwarza jakieś wielkie problemy podczas wydawania pozwolenia na budowę wiatraków ?? PS mieszkam w pewnej miejscowości na Kujawach 12km od jeziora Gopła i 17 od jeziora Głuszyna (wiatry chyba są przychylne patrząc na mojego sąsiada posiadającego z 15 elektrowni wiatrowych z 10 blisko mnie a z 5 gdzieś koło Głuszyna)
Sprawdź również podobne tematy:
- Elektrownia wiatrowa
- B.P Elektrownia wiatrowa - Przydomowa elektrownia wiatrowa! - Elektrownia wiatrowa co jak gdzie i dlaczego? - Elektrownia wiatrowa, prądnica, zgazowarka, biomasa, silnik - Turbina wiatrowa - Projekt 0.8 - 2MW na farme wiatrową - Poszukujemy gruntów pod elektrownie wiatrową - Energetyka wiatrowa - współpraca, projekt Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|