Sportpub już jest. Dziękuję za propozycje. Wydaje mi się, że dobrze kombinujecie, a ja będę się opierał na tym co tu przeczytam.
Pozdro!
|
Elite Klub - strona 2 |
Elite Klub
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Sportpub już jest. Dziękuję za propozycje. Wydaje mi się, że dobrze kombinujecie, a ja będę się opierał na tym co tu przeczytam.
Pozdro!
Jakoś tutaj czegoś nie kumam.
Ma być elitarny klub, więc ceny musza być dla elity (finansowej, bo towarzyskiej, to tej raczej u siebie nie masz). Nie wiem, czy piwo za 5 zł jest elitarne. Powinno kosztować 10 zł. Minimum. Drinki poniżej 20 zł to są w normalnym barze - tutaj by musiały być z zasady dużo droższe . Kelnerki tylko śliczne i miłe, kelnerzy to samo. Karty być mogą, ale nie muszą - to ceny mają określić, że to nie lokal dla szaraczków. Elita chodzi do klubów dla elit, z elitarnymi cenami i elitarnym wystrojem. Ale teraz do meritum: Przypuszczam, że w miejscowości 7,5 tys, jesli jest 50 przedstawicieli elity, to jest sukces. Realnie oceniam elitę (potencjalnych klientów) na 5-6 sztuk. Wyposażenie takiego lokalu to kwota od miliona w górę (dla elity). Powierzchnia odpowiednia, materiały najwyższej klasy, meble, wystrój, architekci, dekoratorzy, itp. Wypromowanie takiego lokalu jako elitarny to pewnie koszt 200-300 tys w pierwszym miesiącu. Utrzymanie lokalu dla elity, odpowiednich pracowników, itp. minimum 200 tys./mc. P.S. ... A może Ci chodzi o to, żeby się do tego lokalu nie złazili kolesie bez grosza przy duszy na piwo? W takim razie wystarczy podnieść ceny o 20 gr. To ich odstraszy na dobre :-)
Ileż razy mam powtarzać, że to nie do końca chodzi o elite z definicji. Tu chodzi o kolesi w wieku 35, 40 lat i starszych. Oni nie mają się gdzie podziać w tym mieście.
Ty nie czytasz uważnie, albo nie wiem co. Pisałem wyraźnie jaka jest sytuacja. Nie życzę sobie gówniarzy i takie tam. nie będę się powtarzał bez końca. A ten milion, to sobie gościu, chyba namalowałeś akwarelami nad łózkiem, żeby móc na niego spojrzeć jak wstajesz.
Deunan, nigdzie nie napisałem, ze mam milion nad łóżkiem :-)
Mieszkam w miejscowości 7 tys osób (18 tys w gminie), podobnej do Twojej więc realia takich miasteczek znam. Odpowiadałem nie tylko Tobie - była mowa w innych o spotkaniach elity w Twoim lokalu, nawiązywaniu kontaktów biznesowych, itp. Na oko wyceniłem koszt lokalu dla elity. I tak pewnie niedoszacowałem. Nie Ty jeden borykasz się z problemem meneli w lokalu. W wielu barach, pubach widziałeś karty członkowskie? Podniesienie cen piwa o 20-30 groszy załatwia sprawę. Jeśli nie załatwi, to potrzebny jest barczysty barman lub ochroniarz. Ale nie będzie to lokal dla elit. Po prostu odfiltrujesz pijaczków i biedotę. Piszesz, że ma być ekskluzywny - więc odpowiedziałem, to dużo kosztuje. Zakładasz się o swój tyłek, ze lokali takich jak wymyśliłeś w Polsce jest max. kilkanaście. Pewnie tak jest. Dlaczego? Bo są niepotrzebne. Nie ma popytu. Z tym, że nie kumam, to była ironia. To Ty nie wiesz czego chcesz. Ma być to lokal: elitarny, z piwem po 3 zł, z kartami klubowymi, dla wszystkich oprócz meneli, ekskluzywny, tani w założeniu i prowadzeniu, w małej lub dużej miejscowości. Załapałeś już, dlaczego nie kumam?
Dokładnie jak wcześniej wspomniałm - za mała miejscowość na elity, ale kolegę zrozumiałem że chce klientów w wieku 30-40, tylko nie każdy 20, 25-latek jest bez grosza i robi burdę w lokalu, a w małych miejscowościach jest dużo 30paro latków którzy będą "niegrzeczni". Ja proponuję zrogić dobry wystrój muzyke nie hip-hop czy techno, tylko spokojną, no i ceny przykładowo za piwo 1 zł więcej niż w konkurencji, selekcja od 21 lat i sukces murowany, wiem bo sam pracowałem w takim pubie, fakt że w 50tyś. mieście ale tam było znacznie więcej konkurencji. Pozdro!
Wy w dalszym ciągu mnie źle rozumiecie, przyjaciele. Pisząc "elita" nie miałem na myśli gości obracających milionami. Chodzi mi o ludzi, którzy mają trochę więcej kasy, a nie mają knajpy dla siebie. Stąd wymyśliłem tę nazwę. Może jest głupia, ale nie bardziej nierogarnięta niż Wy, bo nie potraficie zrozumieć tego co do Was się pisze. To chyba wszystko jasne. Nie będę już tego powtarzał po raz nie wiem który, więc czytajcie do skutku. Aż zrozumiecie.
Ale zrozum, że to właśnie na takich drobnych pijaczkach zarobisz najwięcej.
Przyjdzie elegancik z kolegą i wypiją po dwa piwa po 4 złote. W tym czasie żulik z kolegą mogą wypić po 5 piw po 2,50. A młody chłopak, który normalnie nie ma kasy i nie chcesz go widzieć u siebie, właśnie dostał 5 dych od matki i może je przepuscić na browar. Menel do Ciebie nie przyjdzie do baru, bo masz drożej o 20 groszy. A w każdym barze musisz liczyć się z pijanymi klientami i jakąś awanturą.
W moim miescie powyzej 200 000 ludzi za piwo w normalnym przecietnym barze, w ktorym szaleja malolaty i 17latki z wozkami piwo kosztuje najmniej 5zl. To nie jest zaden luksus. Tak juz po prostu jest. Jak ktos nie ma 50zl na wieczor to albo bedzie oszczednie pil albo bedzie wchodzil tam gdzie nie ma wstepow. A jak luksus i elity to duzo drogich drinkow i mniej taniego piwa.
witam, nie wiem czy wiecei ale w duzych miastach tego typu kluby sa juz na porzadku dziennym, jestem z lodzi weic moge opowiedziec o jednym z popularniejszych, jak dziala: otoz przed wejsceim stoja ochroniarze i "filtruja" kogo wpuscic a kogo nie, ewentualnie trzeba przyjsc z kims "znajomym" wowczas ma sie wieksze szanse na wejscie. Co do ceny alkoholi to nie widze zadnego problemu by kosztowal ok 5zl (u nas to nanizsza cena - sa kluby z cenami po 7-8zl za nalewane, a 5zl to minimum). Takie ceny na ogol odstraszaja malotaow ktorzy wola isc do typowych melin. A z tymi karnetami to uwazam bylby dobry pomysl - tylko ze za darmo (male miasto wiec znalbys komu to dac - w lodzi odpada). Powiedzmy przez pierwsze 2mies kazdy moze wejsc a w ciagu tego czasu rozdajesz karty czlonkowskie , kolejni byliby "werbowani" przez juz stalych klientow lub dostawaliby jako "kredyt zaufania". Oczywistym jest ze ten klub nie moze byc tylko eksluzywny z nazwy ,ale i obslugi i calego wnetrza. A i jeszcze jeden problem - tego typu kluby lubia odwiedzac chlopcy z miasta
Sprawdź również podobne tematy:
- Ludzie - Klub!! Czarny Klub!!
- Klub - KLUB - Klub Hip Hop - Klub - Klub Go-Go - Klub dla ..... - Klub - Pub, klub Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|