|
eMakler |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam! Mam zamiar otworzyc rachunek w mBanku razem z eMaklerem, czy jest to dobre rozwiązanie, przez które mogę być aktywny na giełdzie? W Bosie potrzeba 5 tys poczatkowego kapiotalu, w mBanku nie jest ograniczony. Proszę o pomoc
eMaklera mogę Ci odradzić. Jeśli nie masz tych 5k, to poszukaj biura innego niż Bossa, może być np. BRE. eMakler natomiast to chyba najgorsza jakość na całym rynku. Okrojone notowania, zlecenia, spora awaryjność, brak POKów, o obsłudze merytorycznej z grzeczności będe milczał. pozdrawiam Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
Byłem już gotów je zakładać, więc dzięki Prolans za przestroge;)
A ja na przekór wypowiedzi wyżej zachecam do eMaklera. U mnie działa sprawnie, notowania ciągłe darmowe. Na poczatek jak najbardziej polecam-potem możesz zmienic. Zaraz na pewno kolega z góry mnie zaatakuje-ale to tylko moje zdanie. pozdrawiam.
ja tez tymczasowo używam eMaklera i też nie narzekam. Na początku myślałem, że długo trzeba czekać na realizację zlecenia i mogę się trochę spóźniać względem kursu akcji, ale działa wszystko należycie i zlecenia realizowane są od ręki. Myślę, że na początek do nauki starczy, a za jakiś czas przerzucę sie na jakieś bardziej zaawansowane konto.
Nie atakuję - po prostu skorzystaj z normalnego rachunku najpierw, to zrozumiesz o co jest okrojony eMakler. Poza tym po co korzystać z tego i potem zmieniać, skoro możesz od początku korzystać z zaawansowanego narzędzia? pozdrawiam Czyli dla osoby o nieduzych wymaganiach, jak np. ja, jako pierwsze tego typu doswiadczenia moze byc? Zacheca mnie zwlaszcza integracja wszytskiego, czyli ekonto, emax cxzyli posiadanie wszystkiego w jednym miejscu. Nie mam duzych wymagan, chodzi raczej o pierwsze kroki przed wejsciem w prawdziwe finanse.
Przemek ma rację! Ja mam eMaklera oraz konto w Bossie ale przy moich inwestycjach i zdolnościach finansowych wystarczy mi to pierwsze!
mowicie ze w kazdej chwili mozna zmienic i macie razcje ale z tego co sie dowiadywalem to zmiana z eMaklera kosztuje( jakis % z sumy na rachunku podajze) ale min- 50zł.
No co Ty? Tak czy owak daajmy spokój eMaklerowi. Jeśli chcesz grać tylko przez net, to bossa. Jeśli będziesz odwiedział POKi w zachodniej części kraju, to zdecydowanie DI BRE. Pozdrawiam;)
mogli byscie mi powiedziec jakie sa prowizje przy kupnie aktywowo za 1000plnow bo nie gralem jeszcze mam eMaklera z gory dzieki
5 zł za wykonaną operację.
5 zł to jest pobierana najmniejsza prowizja jaką bank bierze, ogólnie to jest 0,39% od wartości transakcji.
|
|