Witam,
mimo iż data planowanego przedsięwzięcia jest odległa, to jednak jako laik mam kilka pytań odnośnie powyższego biznesu:
- na jakiej zasadzie nabyłbym prawo od użytkowania danego terenu na okres około miesiąca ? Przypuścmy chciałbym takowy namiot (duży, solidny, pieniądze są) postawic na terenie miejskim, jakiś skwerek, placyk, park. Czy w związku z tym istnieje opcja wynajmu od miasta terenu na tak krótki termin ? I ile może wynieśc tego koszt ? Zaznaczam, że miasto organizatorskie. I czy w ogóle istnieje możliwośc wynajęcia/dzierżawienia przestrzeni miejskiej ? Kwestia druga to to samo, ino w okolicy stadonu, i pytania podobne jak powyższe, jak mają się do tego kwestie powierzchniowe ? Temat koncesji i pozwoleń oczywiście jest mi znany, niemniej mętlik mam jesli idzie o powierzchnię. Tak samo, jak odnosi się to do jakiejkolwiek małej, sezonowej gastronomii, typu 5-10 budek z goframi / lodami włoskimi porozrzucanych po całym mieście, czy tu również muszę płacic miastu lichwiarskie koszty czy istnieje opcja dżentelmeńskiego dogadania się z profitami dla obu stron ?