|
EURO 2012 |
EURO 2012
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jak zapewne wszyscy już wiemy, bedziemy współgospodarzami EURO 2012. Ja mam zatem takie pytanie. Jak sądzicie, jak można wykorzystac najbliższe 5 lat, jaki biznes rozkręcić, gdzie będzie można zarobić, w co inwestować? itp.
To ja sie moze wypowiem, ze troche jestem smutny z powodu EURO 2012 a to dlatego, ze niby Polska gospodarka sie rowinie, majua wzrosnac place i w ogole bedzie cudownie, nowe drogi itp.... z tym, ze wszystko na zachodzie Polski, ja jestem ze wschodu a dokladnie z Lublina i u Nas NIC nie zbuduja, zamiast zrobic pozadka droge z Wawy do Lublina to brzydko mowiac CH**A :/ Najblizej Ukrainy ale chyba beda ich samolotami wozic... Wschod pozostanie w tyle za zachodnia Polska. Chyba, ze takie myslenie jest bledne, sami ocencie.
ja rowniez czekam na rózne pomysły :) cały czas zastanawiam sie jak mozna zarobić chcoiazby w małym stopniu wykorzystaując to ze bedziemy gospodarzami
ja równiez mieszkam na wschodzie naszego kraju, lecz koło autoastrady która ma powstac i do granicy tez daleko nie mam ...
jakoś tych ludzi podczas mistrzostw trzeba będzie transportować (macie busa?) lub ugościć, pomyślmy co jeszcze będzie takiemu człowiekowi trzeba załatwić...
Po pierwsze musi mieć nocleg, wystarczy się zastanowić jak taka osoba będzie go szukać, może trzeba im pomóc? Po drugie jakaś rozrywka, może wycieczka do innego miasta, może do waszego. Jak ktoś tu przyjedzie z zagranicy, to może na dłużej i niech od razu sobie zwiedzi... No i na pewno jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy... ;)
Polecam kupno japońskiej, przenośnej maszyny do haftu komputerowego Brother PR-600. Wykona każdy haft, na każdej powierzchni. Odpowiem na wszystkie pytania dotyczące maszyn hafciarskich i technik haftu komputerowego. lukasz@emb.com.pl
Ja polecam troszke nielegalny sposob zarobkowania ;-)
Dajmy europejczykom z zachodu polskiego samogona ;-) A nawiasem mowiac pradzwiwy biznes zrobia prawdziwi biznesmeni, nieszare myszki!
Największy nacisk będzie na infrastrukturę krajową.Czyli budowlanka i wszelkiego rodzaju pochodne.
Myślę, że swoje ślady odcisną zagraniczni inwestorzy, ale i dla szarych myszek coś się znajdzie...
Firmy budowlane - materiałów brak. Nowe hotele, restauracje... Sama chętnie bym się w coś wkręciła...
Na Euro można zarobić i to w każdej dziedzinie. Wystarczy ruszyć głową. Ja w swojej branży też już wymyśliłem kilka rzeczy, które mogą przynieść ciekawe zyski z tytułu Euro2012 a dodam, że handluje wszystkim co dla psa i kota.
Już widze jak na allegro będzie zalew wszystkiego co z euro związane czyli piłki, wszelakie gadzety, koszulki, czapki, wszystko co potrzebne kibicowi i na pewno allegrowicze nie zawioda mnie swoja kreatywnoscia na dziwaczne nikomu nie potrzebne przedmioty a sprzedajace sie w setkach jak nie tysiacach :) Ja jestem z Rzeszowa i u mnie Euro tez nie będzie, ale i tak skorzystamy bo ma być do konca autostrada A4, lotnisko w Jasionce rozbuduja, droga ekspresowa ponoc ma powstac szybciej z Bialegostoku do Barwinka ale przecinajaca autostrade by ludzie z krajow nadbałtyckich mogli łatwo na Ukraine pojechac (przy tej drodze zyskalby tez Lublin wiec panie Kamil W. - szansa jest!) maja modernizowac kolej. Jak powstanie autostrada to pewnie wiele firm wyrosnie jak grzyby po deszczu, podobnie jak przy innych drogach. Wiadomo najbardziej intratne wydaja sie byc hotele, restauracje, puby, cluby muzyczne, firmy budowlane, transport. Ale mniejsze rekiny biznesu tez moga zarobic wlasnie na jakis gazdzetach itd.
Witam
Można zarobić bardzo łatwo! daj znać to ci powiem żadnych inwestycji pozdrawiam
A co powiecie o serwisie skierowanym do kibiców przyjeżdżających na Euro? W językach: polski, angielski, niemiecki, ukraiński, francuski. Można w nim byłoby znaleźć baze hotelów, restauracji, klubów, plany miast, dojazdy, ceny, pamiątki, itp itd. Jednak czy przez najbliższe 4 lata byłby odwiedzany? Co o tym myślicie?[/center]
Witam jestem ze Szczecina niestety tu kurw.......... nie będzie euro 2012 ale pomyślałem aby stanąć z boku autostrady na trasie do Gdańska i Poznania,z różnymi gadżetami np.flagi,trąbki,szaliki,koszulki itd co o tym myślicie?
Uważam, że to dobry pomsył. Poza tym więcej niż serwis on-line przydałby się jakiś porządny informator EURO 2012!! Już widzę, jakie kokosy możnaby zarobić na dzianych kibicachz e świata. Przebitka pewnie 400%!! Oj, gdybym ja tam miał znajomości w tej branży to bym się wziął za to.
W wielkim skrócie:
Jestem w posiadaniu bardzo dobrego "jednorazowego" Biznesu na Euro 2012. Biznes dotyczy - reklama, konkurs, nagroda, rywalizacja, strona internetowa. Dotarcie do: Kibiców narodowości, reprezentacji uczestniczącej na Euro 2012. Misja: zaspokojenie ludzi pod względem mentalnym i emocjonalnym, skoncentrowanych kibicowaniu własnej Narodowości na Euro 2012. Cel: pozyskanie jak największej ilości odbiorców / strategia-skuteczna kampania reklamowa. Czas realizacji - luty 2010. Dodatkowe informacje: Projekt posiada trzy etapy wdrożenia. Wycena: Realizacja części projektu ~ 100.000 zł - 200.000 zł Realizacja projektu w całości ~ 5.000.000 zł Przewidywany zwrot finansowy z: -Reklam -Konkursów -Partnerstwa -Aukcje Korzyści: -Finanse -Marka -Prestiż Osoby zainteresowane zapraszam do rozmowy e-mail w której podam nr tel. Mail: norbert_samsel@poczta.onet.pl
Ciekawy pomysł.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|