Witam serdecznie wszystkich,
Ponieważ niedawno otworzyłem swoją pierwszą jednoosobową DG i używam w niej samochodu prywatnego mam do Was pytanie o prowadzenie ewidencji przebiegu pojazdu osobowego.
Pierwszą sprawą o jaką chciałbym zapytać jest cel wyjazdu. Ponieważ firma dla której głównie wykonuję usługę jest oddalona ode mnie o 350 km bardzo chętnie rozpisałbym do niej 2-3 wyjazdy w miesiącu. Faktury na paliwo miałbym najczęściej z mojego miasta, rzadko z trasy do ww. firmy.
Pytanie: Co wpisuję się jako cel wyjazdu, na który jest bardzo mało miejsca w księdze ? Czy mogę wpisać bardzo ogólnie np. Spotkanie w firmie XXX, miasto czy może bardziej szczegółowo np. Konsultacja projektu w firmie XXX, miasto. A może całkiem inaczej się to wpisuje ?
Drugą sprawą o jaką chciałbym zapytać jest uwzględnienie w księdze ewentualnych napraw samochodu prywatnego. Gdzie należy je wpisać, bo w księdze Ewidencja przebiegu pojazdu osobowego nic na ten temat nie znalazłem. Czy może mam zakupić inną księgę typu Ewidencja przebiegu i eksploatacji pojazdu osobowego, z którą się jeszcze nie spotkałem ?