Witam mam do was forumowicze takie pytanie. Po polrocznym doswiadczeniu pracy jako kierowca w Firmie branzy Transportowej zamierzam otworzyc Firme Transportowa. Chodzi mianowicie o Transport Krajowy zagraniczny i ewentualnie organizacja przeprowadzek. Niech wiec mi ktos powie jesli chodzi o Firmy leasingowe na dogodnych warunkach jakie sa wedlug was dobre, solidne, najlepsze? Czy zeby dostac samochod dostawczy do 3.5 t. w Leasingu to powinieniem najpierw pooplacac wszystko co jest zwiazane z otwarciem Firmy? zarejestrowac Firme? jak juz wszystko pozalatwiam to bez problemu moglbym dostac leasing na na przyklad na poczatek na 2 samochody? Bo mysle ze w ten sposob chcialbym wystartowac. Moglbym kupic za gotowke dysponujac kwota ok. 200.000 zl. czy najlepiej, co najwazniejsze, najbezpieczniej kupic w gotowce kilka i reszte poprzeznaczac w leasingi jako te procenty wplat i wziac kilka dodatkowych aut? po przyznacie mi racje zer jesli chodzi o dofinansowanie z UP czy z Unii, lub jakiej kolwiek instytucji to raczej nie ma funduszy przeznaczanych na srodki transportu czyli auta, chyba ze jest na to sposob a tego to akurat nie wiem, wiec prosilbym o wszelkie rozsadne rady na ten temat, od czego najlepiej zaczac, zeby nie wpasc w dlugi, nie narobic sobie bigosu, czy jest ktos kto prowadzi Firme Transportowa? ma spore doswiadczenie i czy moze wymienic ze mna slowko? moge wam powiedziec ze Firme to mialbym zamiar prowadzic na terenie woj. Zachodniopomorskiego. Pozdrawiam serdecznie i czekam na rady, odpowiedzi. Jezeli jest ktos kto prowadzi Firme Transportowa badz chce w to wejsc na terenie woj. Zachodniopomorskiego to prosze o kontakt osobisty, np; numer GG czy nr. komorki. Moj meil. boogieman6@tlen.pl
Pozdrawiam.