Witam serdecznie,
zwracam się do Was z prośbą o doradzenie w sprawie budowania wizerunku na znienawidzonym przeze mnie Face Book'u. Zajmuję się grafiką i jako, że social media zataczają coraz szersze koła na rynku jestem zmuszony prowadzić nieco bardziej oficjalne konto. W tej chwili nie mam na swoim profilu fotografii, nie byłem przez blisko rok czasu aktywny poza dwoma wpisami, a w grupie moich znajomych są osoby wyłącznie osoby z jednego roku (nigdy nie wysyłałem zaproszeń) - studiuję na niepokrewnym kierunku w stosunku do pracy. Chcę założyć firmę, a zależy mi na budowaniu marki pod imieniem i nazwiskiem. Czy w związku z tym powinienem założyć nowe konto, w którym grupę znajomych będą tworzyć osoby wyłącznie z branży, a może warto pracować pod obecnym, dodając innych specjalistów do listy znajomych? Z jednej strony chciałbym uniknąć wpisów typu: "Daj spokój z tą grafiką, ciśnij z nami na miasto" z chwilą, z którą na tablicy wrzucam swoje nowe prace lub polecam jakiś ciekawy zbiór tutoriali/porad dla grafików. Z drugiej chciałbym uniknąć pisania dla kilku jednostek (powiedzmy 10-15).
Jakie jest Wasze stanowisko w tej sprawie? Bardzo proszę o każdą poradę.