Witam,
Staram sie o dopinansowanie z UE badz innej instytucji
Prosilbym o rzeczowa porade i opinie osób dobrze zorientowanych w problemie.
Moja sytuacja wyglada nastepujaco:
- w czerwcu 2012 bede dysponowac gotówka w wysokosci 160 tys zł
- mam 21 lat, studiuje dziennie na politechnice, w styczniu 2012 zakladam konczyc studiowanie z tytułem inzyniera
- moja dzialalnosc mam zamiar prowadzic w miejscu zamieszkanie tj. wieś do 100 mieszkańców woj.pomorskie
- branża: obrobka metalu
Pytania:
-na podstawie zdobytych informacji na forach spodziewam sie ze na rok 2012-13 ciezej bedzie otrzymac satysfakcjonujace dofinansowanie lub w ogole je otrzymac, na lata 2014-... Polska planuje pozykac ok 300 mld zl co jest kwotą znacznie wiekszą niz dotychczasowe 83 mld zl, stad wnioskuje czy lepiej nie poczekac
- spotkalem sie z opiniami ze osoba studiujaca dziennie ma mniejsze szanse na pozyskanie funduszy z UE, tak wiec powstrzymac sie ze zlozeniem wniosku do wiosna 2013?
- czy poza piniedzmi z PUP-u oraz z KL 6.2 kwalifikuje sie na jakis inny program??
- chcialbym zaznaczyc ze fakt czekania przeze mnie na zlozenie wniosku do wiosny 2013 badz pojawienia sie lepszych programów nie jest jednoznaczny z tym ze nic nie robie, tzn.w tym czasie przygotowywalbym pomieszczenia juz istniejace pod kątem funkcjonowanie firmy na co juz przeznaczylem pewne pieniadze.
- prosze o pomoc w temacie otrzymania dofinansowania
Ogolnie oczekiwalbym konkretnej odpowiedzi na na przedstawiona sytuacje
Czy i na jakie wsparcie zewnetrzne moge liczyc ?
Co jest najkorzystniejsze ?
Kiedy w mojej sytuacji najlepiej ubiegac sie o dopłate