|
Fajerwerki |
Fajerwerki
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jak myślicie czy sprzedaż fajerwerków sie opłaca ??? szczególnie teraz gdy powoli zbliża sie sylwester.
Jesli masz min 5 stoisk w namiotach wystawowych w dobrych punktach miasta i kazdym namiocie masz naprawde napcahne towaru po brzegi to sie oplaca, inaczej odpusc sobie. Siedzialem w tym w polsce 10 lat i naprawde mozna bylo zarobic na poczatku . Teraz taka inwestycja z 5 namiotami to wydatek min. 50 tys zl i musisz sie liczyc z tym ze jak zaczynasz to ze duzo towaru zostanie ci do nastepnego roku.
Witam!
Pomyślałem aby, zająć się pokazami fajerwerków na weselach itp. Proszę mi powiedzieć, gdzie mam się udać aby wyrobić sobie pozwolenia na prowadzenie takich pokazów. Z góry dzięki i pozdrawiam!
HEJ !
Proszę o pomoc !!! Gdzie mogę wyrobić sobie: "Pozwolenie na pokazy pirotechniczne" ???
Proszę o pomoc !
Wydział zarządzania kryzysowego.
Witam. mam sprawdzony biznes z niewielkim wkladem. jego zaleta badz tez jak kto na to patrzy wada jest to ze jest to biznes teoretycznie na 1 miesiac w roku. (grudzien). Konkretnie chodzi mi o handel fajerwerkami- rewelacyjnej firmy jorge (a nie byle jakim towarem marketowym typu hestia.) dlaczego temat zaczynam w samym srodku lata?? Otoz handlem fajerwerkami zajmuje sie od 5 lat (na chwile obecna jestem wspowlascicielem 6 punktow- woj.wielkopolskie) i z doswiadczenia wiem ze w tym okresie kupuje sie towar 15-25% taniej niz w pazdzierniku czy listopadzie. Do tego dochodzi mozliwosc wyboru najlepszego towaru- ktory jest w ofercie. Bedac nieskromny napisze ze posiadam rewelacyjne zrodlo. W tym roku mam plan zaczac tworzyc siec handlowcow ktora polegala by na wspolnym zakupie towaru po jeszcze nizszych cenach. U importera u ktorego sie zaopatrzam- na chwile obecna posiadam juz bardzo duza ilosc oczek rabatowych!! Na czym polegalaby nasza wspolpraca?! Jezeli w interesie jestes nowy- ja wybieram dla ciebie towar. (odpowiednio zestawiam dla ciebie- petardy hukowe, wyrzutnie, rakiety, rzymsie ognie) towar dowioze w umowione miejsce- wyjasnie wszystkie zasady dzialania, dam plyte z filmami efektow ktore uzyskujemy z KAZDEJ JEDNEJ WYRZUTNI czy RAKIETY. pokaze zdjecia z wystrojami sklepu. Wszystko masz wylozone na tacy!! Co z tego mam ja?! Za doradztwo nie biore nic!! Za wszelka pomoc techniczna- NIC! Biore polowe roznicy w cenie ktora zaplacilbys kupujac towar sam, a tym co zaplaciles kupujac ze mna! Przyklad. Towar bez rabatu kupilbys za 10.000zl. Z moimi rabatami ten sam towar kupujesz za 8.000zl!! Mamy roznice 2000zl. Z tego ja biore 1000zl a drugi 1000 zostaje w twojej kieszeni! Jezeli bedzie nas co raz liczniejsza grupa zaoszczedzimy i zarobimy jeszcze wiecej! Jezeli kogos zainteresuje ten temat- prosze o kontakt na maila borowiecfireworks@wp.pl DODAM JESZCZE ZE NA HANDEL FAJERWERKAMI NIE POTRZEBNE SA ZADNE DODATKOWE ZEZWOLENIA CZY POZWOLENIA!! WYSTARCZY WPIS DO DZIALALNOSCI GOSPODARCZEJ. A GDY JEST TO NOWOZAKLADANA DZIALALNOSC WPIS O SPRZEDAZY FAJERWERKOW MOZNA ZROBIC NATYCHMIAST PRZY ZAKLADANIU FIRMY. POZDRAWIAM.
Witam!
Mam dojście do hurtowni fajerwerek firmy jorge, zaproponowano mi bym brał towar, rozprowadzam go do sklepów bądź innych hurtowni i z tego pozostaje mi zysk (chodzi w tym o rabaty) hurtownia dostaje to taniej ja sprzedaje po cenach hurtowych i wtedy jest dzielona kasa. Teraz pytanie do innych czy to się opłaci, co sądzicie o ofercie na wesela czyli robić małe pokazy( zależy od kieszeni młodych :)) czy da się zarobić i utrzymać w tym przez cały rok ?? ile można zarobić chodzi mi o czysty zysk na takich pokazach ?? a Może ktoś jest zainteresowany kupnem tych fajerwerek odemnie ? jestem z woj. lubelskiego jak macie jakieś pytania to piszcie na pw i zapraszam do dyskusji i wyrażenia się niżej co o tym myślicie Pozdrawiam
Witam wszystkich!
Zacznę od tego, że mieszkam i pracuję obecnie w Lublinie. W jakimś stopniu jestem związany z dystrybutorem regionalnym fajerwerków firmy JORGE (największy europejski importer sztucznych ogni). Teraz do was pytania. Czy jest ktoś z tutaj obecnych zainteresowany zakupem tego typu produktów ? dodam, że ceny są hurtowe i korzystne dla zdecydowanych klientów. Interesują mnie współpraca z hurtowniami jak i sklepami najlepiej z woj. lubelskiego ale niekoniecznie. jeżeli ktokolwiek zainteresuje się tym proszę o kontakt na priv bądź mail gerard.jaglewicz@wp.pl kolejna sprawa to czy da się utrzymać na fajerwerkach cały rok ?? z kim najlepiej współpracować ? jakie ceny przykładowo na pokazach na weselach są ?? może ktoś się orientuje ile młode pary przeznaczają na takie pokazy? jeszcze jedno pytanie mam czy jak wiozę autem osobowych te fajerwerki to muszę posiadać jakieś zezwolenie na przewóz ? bo słyszałem różne opinie i jedni mówią, że tak inni że mogę wieść do 300 kg inni, że w ogóle nie potrzeba, więc może ktoś z was wie. Czekam na opinie na ten temat pozytywne i negatywne, jakieś sugestie Pozdrawiam
Nie ma nikogo kto by działał w tym temacie ?? jakieś podpowiedzi ? może nawet namiary na jakieś sklepy itd a może znacie kogoś kto w jakiejś niedalekiej przyszłości planuje wesele ?
witam
bralem slub 2 lata temu i pokaz ok 6 min kosztowal mnie 2500 zl z czego ostatnie 30 sek pokazu to polowa tej kwoty ale bylo warto, co do pozwolen to z tego co pamietam jak rozmawialem z wlascicielm firmy ktora mi to organizowala to wiele zalezy tutaj od kalibru do jakigos tam rozmiaru jest niepotrzebne (ale tak jak pisze to bylo 3 lata temu i nie dokladnie pamietam) pozatym jak chcesz zorganizowac komus pokaz na weselu to musisz wyslac zawiadomienie do urzedu miasta gimny itp ze tego dnia o tej porze bedziesz odpalal fajerwerki aha i jeszcze chyba trzeba bylo straz powiadomic (ale tylko powiadomic nie musialo byc zadnego strazaka prz pokazie) mam nadzieje ze choc cos pomoglem, pozdrawiam
oo dzięki za tyle zawsze coś,a o takim zawiadamianiu nic nie wiedziałem. Tak jak napisałem każda podpowiedź dla mnie się liczy gdyż mogę na dobrych warunkach współpracować i zależy mi na rozeznaniu się czy warto działać w tym kierunku :)
dzięki i pozdrawiam
Podbijam temat ze względu na coraz bliższy okres sylwestra. wię teraz może ktoś jest chętny ?? Pisać
Zanim napisze o nowym pomyśle, to opowiem trochę jak zarobiłem uważam że sporo kasy jak na pierwszy biznes. Oczywiście były to fajerwerki, dogadałem się z dystrybutorem regionalnym, zatrudnił mnie na umowę zlecenie na kilka dni, towar dostałem "w komis", otworzyłem stoisko (dogadałem się z właścicielką sklepu i mogłem być na jego terenie), handel trwał od poniedziałku po świętach do sylwestra do godziny 16, łącznie "czystego" zarobku wyszło troszkę ponad 2500 zł, a obrotu gotówki wyszło na jakieś 7000-8000 zł ceny były bardzo konkurencyjne przez co nie było obawy, że na innym stoisku będzie taniej. o tak krótka notka o tym jak dało się zarobić na tym interesie. Może za rok ktoś inny zrobi tak samo.
Teraz zacznę właściwy temat. Czy mając busa mam szansę na jeżdżenie po europie i rozwożenie jakiegoś towaru coś jak spedycja busem i tylko jeden? Czy da się na tym zarobić? Czy mając prawo jazdy B muszę mieć uprawnienia na przewóz rzeczy busem ? jakie wiążą się z tym początkowe koszty ? Czekam na jakieś odpowiedzi i podpowiedz. Pozdrawiam
tak będziesz musiał wykupić ubezpieczenie max 300zł na przewóz towaru (takie ac na ładunek) do 3,5t
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|