|
Faktura i podpisy na niej? |
Faktura i podpisy na niej?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Prosze mi powiedziec czy jesli prowadze jedno-osobowa DG musze wystawiac kazdemu fakture? Co w przypadku sprzedawania drobnych przedmiotow na Allegro gdzie bede ich sprzedawal setki miesiecznie? Czy kazdemu musze wyslac fakture? A jesli nie to co z tym zrobic i jak zaksiegowac? Poza tym jesli juz bede musial bo ktos bedzie chcial to musze mu wyslac orginal i kopie do podpisu i czekac az odesle? Nie da rady inaczej?
Nie każdemu. Tylko tym co tego zażądają. (dotyczy to oczywiście osób fizycznych nie prowadzących DG)
Nie każdemu. Tylko tym co tego zażądają. (dotyczy to oczywiście osób fizycznych nie prowadzących DG)
Nic nie zrobić. Zainkasować kasę i wpisać przychód dzienny do księgi.
Wysłać oryginał. Zostawić sobie kopie i wpisać do księgi.
Ale co z tym podpisem on musi by mi to odeslac czy nie?
nie musi, może być bez podpisu
To dlaczego wyczytylame w ksiazce ze musi byc? Istnieje jakis punkt prawny?
To dlaczego się pytasz, skoro wyczytałeś w książce i wiesz lepiej. Czyżbyś oczekiwał jednej konlretnej odpowiedzi?? Uzyskujesz dwa razy tę samą odpowiedź, że nie musi być żadnego podpisu (co nie znaczy, że nie może), a ty pytasz się dalej... PO CO?
Jak mowilem chce miec 100% pewnosc ale skoro nikt nie Twierdzi inaczej to musi byc tak jka pan mowi
z tego co mi wiadomo to na fakturze musi byc podpis jesli idzie ona na przelew, jesli jest płatna gotówka to nie musi byc podpisu kupujacego...
Hmm a jesli przelew dostalem przed tym jak wysylam fakture ? Wiec kto w koncu ma racje ?
Podpisu nie mu być, co nie znaczy że nie może.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Faktura i podpisy na niej?": - Podpisy na dokumentach - Podpisy na fakturach - Podpisy na banknotach - podpisy/sygnaturki - działka i co na niej zrobic ?
• Strona 1 z 1
|
|