Witam.
Istnieje taki przepis, który mówi o tym, że fakturę można wystawić 7 dni po wystawieniu paragonu. Mam klientów którzy biorą towar przez cały miesiąc, a chcieliby otrzymywać jedną fakturę raz na miesiąc. Do tej pory sobie z tym radziłem, ale od nowego roku zatrudniam pracownika i chciałbym, żeby było to tak jak należy z tego powodu, że sam już nie będę w stanie wszystkiego kontrolować, więc będę chciał stworzyć mechanizmy, takie które same będą się kontrolowały.
Do tej pory nie miałem problemu ze stanami magazynowymi, ale teraz będzie trzeba częściej robić inwentaryzację.
Co do wyliczeń utargów dziennych itd. Mam fajne funkcje w programie Subiekt GT z których nie korzystałem, ale teraz chyba się przydadzą, żeby konkretnie wyliczyć ile zarobiłem każdego dnia, co do złotówki.
Wiadomo na każdym towarze jest inny narzut, liczenie na piechotę jest dość czasochłonne. Przy zwiększeniu obrotów i bez przebywania przez cały dzień na firmie bardzo uciążliwe, więc mam nadzieje, ze komputer zrobi to za mnie.
Dodam, że do tej pory używałem kasy fiskalnej, a teraz chcę się przerzucić na drukarkę fiskalną.
Chciałbym się dowiedzieć jak Wy sobie radzicie z powyżej opisanymi sprawami. Czekam na rady bardziej doświadczonych forumowiczów ;).