Jestem studentem drugiego roku na Politechnice Warszawskiej, w ciągu najbliższych miesięcy planuję zarejestrować działalność gospodarczą. Wszelkie "zastrzyki" gotówki znacznie ułatwiłyby mi udany start, w związku, z czym szukam możliwości, chociaż częściowego sfinansowania przedsięwzięcia z funduszy strukturalnych UE. Proszę o informację, z których funduszy mógłbym skorzystać, proszę o wskazanie kierunku, gdzie i jakich informacji szukać. Atrakcyjny z mojego punktu widzenia byłby również kredyt z odroczonym terminem spłaty.
Będzie to firma z branży motoryzacyjnej, trafiająca w pewną niszę rynkową. Popyt na produkty firmy jest zapewniony - mam już klientów nie mając gotowych produktów. W kraju nie działa żadna firma tego typu, w UE i USA jest kilka konkurencyjnych firm, jednak nie do końca zaspokajających potrzeby rynku i ze względu na wyższe stawki za godzinę pracy oferujące towar w nawet kilkukrotnie wyższych cenach, niż moja firma byłaby w stanie zaoferować. Największy plus: brak konkurencji z Chin i geograficznych okolic.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
[ Dodano: Nie Wrz 03, 2006 2:40 pm ]
Jestem przekonany, że uda mi się uzyskać płynność finansową w przeciągu pół roku nawet, jeśli nie znajdę źródła finansowania.
Mam lokal, więc największy potencjalny koszt mi odpada. Wielce optymistyczny scenariusz przewiduje uzyskanie ok. 20 tys. pln na początek. Taka kwota powinna się zwrócić po ok. trzech miesiącach i przynajmniej tego rzędu dochód miałbym w planach osiągnąć w każdym z kolejnych miesięcy po pierwszych 6-ściu miesiącach działalności.
Nie jestem zainteresowany odsprzedażą pomysłu.