Witam ,
chciałem się Was zapytać jakie są mozliwości związane z finansowaniem przedsiewzięcia w pierwszym etapie .
Już mówię o co chodzi biznes założyłem niedawno , dostałem dotację z 2.5 na która czekam i czekam....... boję się nawet , że się nie doczekam ;)
Chciałbym wreszcie zacząć , jednak brak kapitału .(odwieczny problem młodych firm ;)
Chciałbym pozyskać w granicy 50000 a najlepiej więcej , wiadomo im więcej tym lepiej ;)tak żeby wystartować bez przeszkód , mieć zabezpieczenie na ewentualną obronę , zmianę strategii itp .
Teraz jest pytanie gdzie pozyskać finansowanie -
kredyt -boję się , że nikt mi nie da, gdyż jedyne zabezpieczenie to ewentualnie dotacja (sprzęt )- cesja , nie wiem czy coś takiego w ogule wchodzi w grę .
Czy jest możliwosć otrzymania kredytu , na start jak tak to gdzie ??
Anioł biznesu - czy myślicie że w ogule to funkcjonuje w Polsce ?? Czy warto się zgłaszać jeśli nie jest to biotechnologia , IT , medycyna itp??
Nie ma sensu w ogule wysyłać im swoich pomysłów , bo tylko "weryfikującym " pokażemy nasz pomysł , który i tak odrzucą ze względu na kryteria dotyczące branż .
Jeśli tak to gdzie ich szukać ?? Ale tych prawdziwych ?
Boję się że Polban to takie towarzystwo wzajemnej adoracji .Bardziej koncentrujące się na konferencjach itp a nie na działalnośći właściwej .
Venture Capital - to chyba za małe przedsięwzięcie ??
Najchętniej to bym widział , przekształcenie na sp zoo wejscie na giełde czy ipo itp ;) no cóż pomarzyć można , a giełda i biura maklerskie już podobno wchodzą w projekty typu "jedna budka z piwem "
No cóz ale .......
Dobrze może ktoś wie coś konkretnego na temat aniołów , i kredytów ;) będę wdzięczny za odpowiedź .