Witam
Czy jest możliwość, żeby kupować produkty na aukcjach internetowych od osób prywatnych (bez faktury, paragonu, itp) i sprzedawać je w swoim sklepie? Jak się wtedy rozliczać?
pozdrawiam
kedsite
|
Firma + aukcje |
Firma + aukcje
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam
Czy jest możliwość, żeby kupować produkty na aukcjach internetowych od osób prywatnych (bez faktury, paragonu, itp) i sprzedawać je w swoim sklepie? Jak się wtedy rozliczać? pozdrawiam kedsite
Umowa kupna - sprzedaży.
Odgrzeje troche temat
A wiec kupuje jako firma od osoby prywatnej produkt X na podstawie umowy kupna-sprzedaży. ALE Osoba posiada produkt X (produkowany na terenie USA) w bardzo atrakcyjnej cenie. Otóż ta rzecz dla mnie u producenta w stanach kosztuje około 40zł/szt przy zamówieniu 100szt (do tego trzeba doliczyć cło, VAT, trasport itp). U osoby sprzedajacej na allegro prywatnie 100szt. tego samego towaru kosztuje od 55zł/szt. Oczywiscie powyliczałem wszytsko i bardziej by mi sie opłacało kupić od tej osoby prywatnej Podejrzewam ze ta osoba ma poprostu dobry układ z jakims magazinierem lub z kims z tej firmy w stanach Moje pytanie: 1. Czy jesli kupie od takiej osoby prywatnej taka ilosc towaru na sume około 5tys. to potem organy podatkowe lub policja nie beda wnikac skad ten towar ten gosc ma. I czy moga mi go ewentualnie zarekwirowac? (podkreslam ze osoba prywatna powiedziała ze ma tylko list przewozowy z USA na ten towar) Oficjalnie ja robie wszystko legalnie,czy jest gdzies jakis.....?
Sprawdź również podobne tematy:
- Aukcje na allegro i Firma remontowa
- Firma obsługująca sklepy interenetowe i aukcje allegro. - Czy jest w polsce firma obslugujaca czyjes aukcje? - Nowy biznes-aukcje, internet. Mieszkam zagranicą,firma w PL. - Allegro aukcje. - Aukcje grupowe - Aukcje windykacyjne - Aukcje osta.ee - Aukcje komputerowe Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|