|
Firma brokerska |
Firma brokerska
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam, nie dawno dowiedziałem sie, ze dzięki temu forum zyskalem kilku klientow. Od nie dawna wraz z bratem i kolega z klasy (jestesmy w klasie maturalnej) prowadzimy maly interesik w necie. A mianowicie posredniczymy w obstawianiu zdarzen sportowych. Polega to na tym, ze nasi uzytkownicy wplacaja nam dana sume a my od kazdej wygranej pobieramy prowizje w wysokosci 30%. Postanowilismy ta firme jakos zalegalizowac tylko zyski nie starcza na oplate zus, jednak jezeli jest to firma brokerska to wg. encyklopedii wikipedia, broker to osoba bez osobowosci prawnej czyli teoretycznie podatkow odprowadzac nie musi. Z tego powodu postanowilismy stworzyc strone i troche ja rozreklamowac. Niestety teraz brakuje nam pomyslow i ambicji na zajmowanie sie cala firma, dlatego prosimy o pomoc i szukamy ludzie chetnych do wspolpracy w tworzeniu tego projektu jakim jest http://www.betbroker.pl Prosimy o podowanie wszelkich uwag i propozycji. Moze macie jakis pomysl jak ta firme brokerska bardziej rozwinac? czy jest ona legalna? czy przetłumaczenie jej na kilka jezykow i reklama za granica to dobry pomysl? Chętni niech odpowiadają w temacie lub piszą na pw. Pozdrawiam i licze na was
To czyli, np. wpłacam do Was 100 zł a Wy obracacie je tak? I mnożycie te pieniążki obstawiając na zakładach. A jak np. przegracie moje pieniądze, to co wtedy? Zwracacie mi je? Jest jakieś zabezpieczenie?
Sam siedzę w bukmacherce prawie 8 lat. Dużo miałem z tym przeżyć.... ale w końcu się nauczyłem grać i idzie całkiem dobrze. Jeśli chodzi o wasza firmę, to powiem tak. Podobno granie w internecie jest zabronione przez Rząd Polski. Chyba, że coś się zmieniło? Jedynie legalne granie to STS, Toto-Mix itp itd. (naziemne buki) Macie jakieś mocne strony sportu? Moją najmocniejszą jest Tenis... tylko to gram i obstawiam. Zapomnieliście chyba o jednym... że to śliski interes ... jeżeli nie masz głowy i rozsądku to nie wyrobicie. Napisz czy jest jakiś w tym wszystkim zabezpieczenie. I np. po 100 zł ile byście mogli mi już zaoferować po tygodniu ? Jaki były już zysk? Pozdrawiam
Jesli dobrze rozumiem broker to pośrednik.
A pośrednik musi mieć zarejestrowaną działalność gosp. Jest pośrednictwo ubezpieczeniowe, kredytowe, itd. ale ci pośrednicy zawsze mają założoną działalność. Poza tym wydaje mi się, że Wasza działalność jest nielegalna, ale nie mam pewności.
hmmm
a może zamiast DG na początek pion w Fundacji AIP
A teraz do Was pytanie:
1. Gdzie adres, siedziba, telefon i faks? 2. Zabieracie % od zrobionego zysku? Z tego widzę, że tak. To znaczy, że działacie jako fundusz powierniczy? Który obraca kasą... A teraz proszę. Ktoś wykona telefonik do odpowiedniej instytucji i będziecie mieć tak gorąco pod *cenzura*, ze tą lekcje zapamiętacie do końca życia. Nie wiem ile kodeks karny za takie coś przewiduje. Ktoś się orientuje? Moja rada, lepiej zwijajcie to szybko z internetu. Przepraszam od razu, że tak ostro napisane jest, ale jeżeli ktoś tam z góry się dowie to na prawdę marnie Was widzę. Nawet jeżeli jeszcze nie rozpoczęliście pobierania pieniędzy od ludzi.
Witaj.
Myślę podobnie jak kolega wyżej. I to fakt, że Wasza strona ma małą wiarygodność, żadnych danych tele-adresowyach, imion etc. Dział "komentazre" też we mnie nie wzbudza zaufania; rozumiem komentarz i podpis Jan Kowalski (i np jeszcze super jakby np @ do niego był), a nie Fela110 czy jareks. Ad samych tekstów to takie średnie i jak już coś to zwroty do klientów może z dużej litery jak "Ciebie", "Państwu" itp Jak będziecie chcieli na inne języki tłumaczyć, to mogę pomóc na niemiecki, angielski, francuski i rosyjski... (i nawet fakturkę mogę wystawić) tylko nie wiem czy byście chcieli przegrać pieniądze np jakiegoś gracza z Rosji :) Ale słabo to wszystko widzę.. bo wychodzi na to że niebardzo to wszystko legalne, więc... Pozdrawiam.
dziękuje bardzo za odpowiedz. Dziękuje że rozwialiście moje wątpliwości co do legalności tego interesu. W takim razie strone będzie trzeba zamknąć i zrobic rozliczenia.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|