|
Firma i jej działalność |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam, mam takie pytanie. Zamierzam otworzyć firmę telekomunikacyjną, a do tego nietypowo chciałbym prowadzić firmę która sprzedawałaby ciuchy, pod tą sama nazwą. Czy w związku z tym wystarczy dodać w jakimś formularzu dodatkowy numer PKD czy jakoś bardziej skomplikowanie to wygląda? Oraz czy wiążą się z tym jakieś dodatkowe koszty? Dziękuje i Pozdrawiam.
Dodatkowe PKD, koszt 50zł.
Ok, dziękuje za odpowiedź. Interesuje mnie również czy firma ta klasyfikować się będzie pod firmę Usługowo Handlową? Czy jak to jest? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
Przy rejestracji? Chyba przy zmianie?
No zmianę pytał.
"Zamierzam otworzyć firmę telekomunikacyjną, a do tego nietypowo chciałbym prowadzić firmę która sprzedawałaby ciuchy, pod tą sama nazwą. (...)" - na moje oko chodzi o rejestrację, nie o zmianę. Pytał, czy dodać PKD dla drugiego rodzaju planowanej działalności (zapewne po prostu dopisać na wniosku), słowo "zmiana" nie padło ani razu. Przynajmniej ja tak rozumiem wypowiedź.
Aulo - firmę dopiero otwierasz, czy też rozszerzasz prowadzoną już działalność?
Otwieram :) i czy w związku z tym będę firmą usługowo handlową? Czy się mylę? Dziękuje za odpowiedź.
Źle zrozumiałem pytanie o dodanie.
Tak by wynikało z rodzaju działalności, dla świętego spokoju jednak dopytaj na miejscu, w trakcie składania wniosku. Rejestracja w Urzędzie Miasta to koszt 100 zł, gdybyś w przyszłości chciał zmienić rodzaj wykonywanej działalności gospodarczej, składasz odpowiedni wniosek i płacisz 50 zł.
|
|