|
Firma kurierska |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.Chciałbym się dowiedziec jak wyglada sprawa wynajmowania samochodu firmie kurierskiej(DHL,Masterlink itp...z okolc Katowic ,Krakowa)Jak dlugo zalatwia sie sprawy urzedowe.. . Jakie warunki stawia firma ,czy jest to oplacalne,która firma jest najlepsza.Ja Planuje kupic busa.Prosze o jakies porady,może juz ktos z was wynajmuje wiec podzielcie sie wiedza.
Czy naprawde nikt nic nie pomoze??
Zapewne ktoś z tej firmy, może zadzwonisz do nich?
Jeżeli chodzi o dokładniejsze informacje to faktycznie uzyskasz je w firmie kurierskiej,często potrzebują ludzi ze swoim samochodem. Ja pracowałem w takiej firmie i musze ci powiedzieć ,że nie jest to lekka praca,praktycznie od rana do wieczora jesteś na biegu i musisz uważać żeby się nie pomylić ,bo zapłacisz z własnej kieszeni.Niejednokrotnie też trzeba się nadźwigać bo nie wszystkie paczki są lekkie.Na początku ciężko się we wszystkim połapać-istny cyrk,a kasa za tą robotę też nie jest oszałamiająca.Zamiast od razu kupować auto,spytaj w takiej firmie czy możesz pojeździć z kimś jedną dniówkę i wtedy się przekonasz czy dasz radę.Jeżeli dana firma akurat będzie potrzebowała kuriera to raczej pójdzie na taki układ.Powodzenia
|
|