Witam,
cały czas myślę o rozpoczęciu własnego interesu. Wpadłem na pomysł by stworzyć firmę, która obsługuje firmy oraz osoby prowadzące własną działalność, posiadające sklepy internetowei wystawiające towary na allegro, eBay.
Praca ta miała by polegać na obsłudze klienta przez e-mail, telefon, aktualizowanie bazy danych sprzedanych przedmiotów i wysyłanie jej do właścicela sklepu, wprowadzanie towarów do sklepu i wystawianie na allegro.
Pomysł mój wziął się z tego, iż moja dziewczyna właśnie pracuje w ten sposób dla jednej z firm. Siedzi w domu, wystawia aukcje, odbiera i odpisuje na maile, telefony i opiekuje się sklepem internetowym.
Coraz częściej widzę ogłoszenia o poszukiwaniu osoby do prowadzenia takiego sklepu czy allegro i zastanawiam się czy taki pracodawca nie zdecydował by się na powierzenie takich obowiązków firmie zewnętrznej zamiast zatrudniania pracownika.
Oczywiście na początku można zaczynać w domu. Potrzebne są tylko komputery i dostęp do internetu i telefon. Patrząc na pracę mojej dziewczyny widzę,że taka osoba da radę pracować dla 2 firm(osób).
Zastanawiam się także nad oferowaniem takiej "telepracy" młodym matkom, które opiekują się dziećmi i nie chcą wychodzić z domu a chciały by zarobić.
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
aha i do tego by doszło projektowanie sklepów internetowych i stron www