|
Firma ochroniarska |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
No właśnie, firma ochroniarska. Myślałem nad takim biznesem i dlatego zawędrowałem po raz kolejny na forum w celu szukania odpowiedzi na moje pytania. A głównie to chodzi mi o wszystko co jest z tym związane, co potrzebuje na początek, ile wkładu, jakie pozwolenia itd. A również jakie są z tego zyski.
Może ktoś powie, że przesadzam, ale swoją widzę w tym temacie mam. Aby taka firmę założyć potrzebujesz licencji pracownika ochrony fizycznej/lub pracownika zabezpieczenia technicznego II stopnia. Możesz tez w/w ludzi z licencjami zatrudnić. Musisz tez uzyskać koncesję. W praktyce rynek jest opanowany przez byłych policjantów, żołnierzy GROMowców itp itd. Nie masz szans na sukces.
Lepsza inna branża.
Chciałabym wyrazić swoją opinię o firmie AJG-2 w Bydgoszczy. Mowi sie ze jest to tak dobra firma, ale jednak w tym przypadku pozory mylą. Szef nie dba o pracowników. Pracownicy ochrony chodzą w mundurach wykonanych z jakiegos taniego materiału. Kurtki zimowe są tak cienkie że przypominają kurtki wiosenne, natomiast buty (podróbki wojskowych) rozlatują się po 3 miesiacach. Czy tak powinna wyglądać praca w firmie ochrony??? Przecież kazdemu pracodawcy powinno zależeć na tym, aby pracownucy jego firmy dobrze się prezentowali. Jednak szefowi firmy w Bydgoszczy zależy tylko na pieniadzach, jakie może zarobić.
Do tego dochodzi traktowanie pracowników. Niektórzy myślą ze żyją jeszcze w poprzedniej epoce, gdzie zastraszanie metodami SB było na porzadku dziennym. Wstyd!!!!
BYl juz taki temat i dosc mocno rozpisany,chyba opisane wszystkie procedury,zaplecze techniczne etc wiec proponuje pooszukac a co do AJG2 to nie forum do wydawania opinii,jak cos sie Ci niezbyt podoba w tej fiirmie to napisz skarge/zazalenie i po problemie.
|
|