|
Firma Pier&Gio wynajmuje powierzchnie na autach |
|
Strona główna forum
‹ Praca
‹ Praca
‹ Praca w kraju
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie mam zamiar wejsc w ta reklame na samochodzie. po postach które tu czytałem widze ze podejscie was jest bardzo negatywne.Czy moze mi ktos napisac cos pozytywnego. Z tego co przeczytałem to dwa czynsze juz zapłacili a czy jest ktos taki kto dostał moze trzy czynsze
Witam !!!
Ja równiez zdecydowałem się na tą reklamę i już za 2 miesiące pieniadze odebrałem....narazie wszystko jest ok...wysyłam im tylko maila ze zdjęciami licznika i reklam i do tej pory jeździłem po kase ....(teraz zdecydowałem sie na przelewy bankowe)...niedługo kolejna wypłata...może oferta wygląda zbyt pieknie ale jak to mówią: "Kto nie ryzykuje ten nic nie zyskuje"
Witam,
jestem w programie pier&gio opcja 888 od listopada czyli pierwsza wypłata była w grudniu, otrzymałem już pieniążki za 3 miesiące (czyli tak jakby swoje z powrotem) + 50 pln za to że osoba której poleciłem tą firme podała moje nazwisko. Póki co nie moge powiedzieć o nich złego słowa, coprawda pieniądze z kaucji mi sie zwróciły ale nadal uważam to za jakiś przekręt aczkolwiek jeśli przestaną płacić to płakał nie bede. :) PS mi też przelewają kase na konto i jest pewnien 'poślizg czasowy' ale jeśli na początku miesiąca wyśle sie fotki auta i licznika to pieniążki bedą na koncie w okolicach 10-ego :D Pozdrawiam
Ja bym płakał jak by mi przestali płacic po 3 miesiącach, bo to tak jakbym za darmo jezdził obklejony jakimś "shitem". Tak czy siak nie pozostawiłbym tego i kaucje chciałbym odzyskać.
Witam,
byłem dzisiaj w biurze w Toruniu i też uważam że to ściema!!! Pytałem sie kobiety co będzie jak firma upadnie a ona powiedziała,że to niemożliwe bo firma sie rozwija i powstają nowe biura a to sa duże koszty biuro i pracownicy !!! Wiec pytam ILE MOżE KOSZTOWAć WYNAJECIE BIURA W FILMARZE-TORUń I KUPIENIE JEDNEGO LAPTOPA DRUKARKI I LIVEBOXA??????? WIELKIE K...... BIURO a jak jednego naciagna to już maja kaucje 2660zł Te reklamy sa małe i nic na nich prawie nie widać (z wyjatkiem tej z tyłu auta reklamującej właśnie ich samych)! hm dziwne nie? Moim skromnym zdaniem to najpierw nazbierają dużo klientów(naiwnych)a później albo zaczna rozwiązywać umowy powołując sie na punkt w umowie"4.3 i 4.4" czyli przyjada i powiedza że masz brudny samochód i rozwiązują umowe i już!!!! WSZYSTKO ZGODNIE Z UMOWA!!! lub firma poprostu zniknie. OD KWOTY KTóRą DOSTANIENY MUSIMY ZAPłACIć PODATEK!!!!!!!!!19% MOIM ZDANIEM TO PROSTE WYSTARCZY ZE ZWERBUJA 100 LUDZI KTóRZY WPłACA PO 2660 ZL KAUCJI I NIECH PRZEZ 3 MIESIACE WYPłACA IM PO te 280Zł TJ 28TYś Zł A PóźNIEJ ROZWIążA UMOWE Z UCZESTNIKAMI TO I TAK ZOSTANIE IM UWAGA 240TYś Zł TYLKO NA 100 UCZESTNIKACH!!!!
Proszę Państwa. Każdy chciałby coś dostać za nic, bez pracy, tak po prostu, bez wysiłku...
To wykorzystują oszuści. Ludzka naiwność. Widzimy to co chcemy widzieć, a raczej to co mamy widzieć... Generalnie współczuję tym, którzy dali się nabrać. Ci, którzy "weszli" w to g... niedawno mają szansę na zwrot kaucji, ba być może uda im się nawet zarobić kilkaset złotych. To zależy tylko i wyłącznie od bilansu tej oszukańczej piramidy finansowej. Jeśli tylko wpływy wyrównają koszty, to ta firma zniknie z dnia na dzień. A oszuści popijając burbona będą zabawiać się z blond laseczkami na Malediwach, po dobrze wykonanej robocie. I nic im nie zrobicie, bo właściciel firmy to tylko szyld bezosobowy, a firma jest spólką z o.o. Policja nic nie zrobi, bo wszystko jest niby legalne. Nielegalny jest tylko zamysł oszustów, a złe zamiary ciężko udowodnić. Tak więc wszystko będzie się kręciło do pewnego jednego dnia... To już niedługo. Nie chcę nikogo straszyć. Tylko po prostu każdy kto myśli indywidualnie, rozumie mechanizm tego oszustwa.
a moze to cos wrodzalu pozyczki?? jak by nie bylo wystarczy ze miesiecznie z twojej wplaty wyciagna 10% i maja na splate twojej kaucji w ratach to jeszcze im zostaje a przy okazji ty ich reklamujesz i inni tez w to wchodza...
hmmm ciekawe jak to sie skonczy... podejrzewam, ze nikt nie straci ale tez pewnie nikt nie zarobi na tym kokosow (poza wlascicielem)...
Może im się nie udać, jak telewizja to podłapie to trochę ludzi wystraszy. To jest tak jawny i bezpośredni przekręt że aż szkoda komentować. Co gorsza widziałem kilka aut z taką reklamą.
Co do telewizji to już do nich napisałem, żeby przyjrzeli sie sprawie....
wszystko fajnie policzone....niby fajnie bo nie wypłacają 280 ale 888 (przy kaucji 2660 jaką założył kolega wypowiadający sie ) ...nie chce bronić firmy pier-gio ale też nie mam im nic do zarzucenia (póki co) a jak sie myśli troche to PODATEK też można zmniejszyć z 19% do 8,5% bo tyle ja płace skarbówce :) i wszystko jest legal pozdrawiam
Masz racje pomyliłem sie w kwocie ale to również nie jest 888 zł tylko 688 :) przynajmniej w Toruniu - byłem to wiem jednak to nie zmienia faktu że to oszuści - ale to jest tylko moje zdanie
....w dalszym ciągu chciałbym pozostać neutralny w tej sprawie .... czekam właśnie na wypłate nr 4 i sie wszystko okarze... ale dlaczego twierdzisz że to oszuści?? oszukali Cię??...lub kogoś z Twojej rodziny,znajomych?? ....wątpie.... dlaczego więc oskarżasz nie mając powodu? Chyba że masz to podaj bo jestem ciekaw.
nie rozumiem, gdzie tu miałoby być oszustwo
jeśli to oszustwo, to musieliby właściciele firmy na czymś zarabiać kokosy, ja tu kokosów nie widzę. wpłacasz 2666zł kaucji i dostajesz miesięcznie 888zł tak? Więc, żeby Cię oszukać, musieliby z Tobą zerwać umowę najadalej po dwóch miesiącach (zostałaby im 1/3 Twojej kaucji) a nikt tego tu nie pisze. Ktoś nawet napisał, że dostał pieniądzie za trzy miesiące. Teoretycznie firma po trzech-czterech miesiącach traci na Tobie. Więc gdzie tu zysk? Gdzie oszustwo? Nie znam dokładnie sprawy, ale według danych podanych tu na forum, firma mogłaby oszukać tylko na dwa spsoby (a przecież ich nie robią do tej pory) 1. Z każdym podpisuje umowę i najdalej po 2 miesiącach zrywa tę umowę (zostaje im 1/3 Twojej kaucji). I tak na okrągło, ktoś nowy, najdalej dwa miesięce i do widzenia. I tak w kółko. (krótkowzroczne dla firmy, ale to jeden z sposobów na oszustwo). 2. W ciągu dwóch - max trzech miesięcy podpisać umowy z jak największą liczbą osób. Bardzo trudne, ale możliwe. I wtedy z całą kasą uciekają (jedynie musieliby wypłacać tym, którzy byli od pierwszego miesiąca). Ten wariant raczej odpada, bo firma już istnieje więcej niż 3 miesiące (przecież ktoś pisał, że już dostał 3 wypłaty). Mogłaby ta firma próbować dalej (po trzech miesiącach działania) zebrać jak największą ilość osób do swojej piramidy, ale wtedy już tracą na tych, którzy byli od początku, czyli trzeba im wypłacać za czwarty, piąty... miesiąc. Więc osiągnięcie zysku staje się coraz trudniejsze. Jedynym wyjściem byłoby zrywanie umów z tymi pierwszymi i czekać na dużą ilość nowych osób w przeciągu trzech miesięcy. Ale tego firma też nie robi do tej pory. Więc na podstawie podanych tu danych, moim zdaniem nie można wysuwać stwierdzeń, że to oszuści. dj-vader ma rację, przecież nikogo do tej pory nie oszukali. Jednak cała sprawa jest ciekawa, więc nie mówię, że docelowo nikogo nie oszukają. Być może tak, ale nie na tej zasadzie, o której tu piszemy. Są dwa wyjścia. Albo firma, rzeczywiście prowadzi jakiś dobry marketing, którego na razie nie jesteśmy w stanie odkryć. Albo kombinuje jakieś oszustwo, którego też na razie nie rozumiemy.
Nie trzeba być geniuszem żeby złapać o co chodzi.
Wystartowali 3 miesiące temu. Wypłacili na razie kasę za 3 miesiące (wszystko z kaucji) więc bez użycia własnych środków. Kula śniegowa leci dalej. Ludzie czytają i widzą, że płacą. Coraz więcej osób przystępuje. Kluczowy moment jest właśnie teraz, kiedy to pierwsi w piramidzie są po 3 miesiącu. Ale oczywiście dostaną kasę i za 4 i za 5 miesiąc. uwiarygodnią tym działania firmy (ciągle płacą więc można zarobić). Kula śniegowa będzie rozwijać się w postępie geometrycznym albo nawet wykładniczym. Nowi będą płacić starym. Wiarygodność całego przedsięwzięcia będzie ciągle rosła co będzie przyciągało nowych ludzi. Wszystko do momentu, który założyli sobie właściciele. Pewnie po 8-9 miesiącu zwiną interes i tyle z tego będzie. Zarobią na tym Ci, którzy byli pierwsi. Niektórzy nic nie stracą. Ale zdecydowana większość utopi całą kaucję lub jej dużą część. Czego tu nie rozumiecie? :-)
ale niektórzy są naiwini!!!!! ale to ich sprawa!!
To jasne, że pierwszym osobą musza wypłacać pieniadzie bo to oni werbuja niejako innych przez to że z tyłu samochodu masz reklame treści "Dzieki tej reklamie zarabiam 688zł http://www.pier-gio.pl" Przez to właśnie zdobywaja wiarygodność innych bo ludzie myślą ze skoro on jeździ i mu płaca do dlaczego ja nie mode spróbować!!! Na tym właśnie polega piramida!!! CZYSTA PSYCHOLOGIA!!!! ZAROW idź do ich biura i zapytaj gdzie można kupić produkty które oni reklamuja albo poszukaj ich w internecie i zobaczysz!!!
|
|