|
Firma Pier&Gio wynajmuje powierzchnie na autach |
|
Strona główna forum
‹ Praca
‹ Praca
‹ Praca w kraju
Autor
Wiadomość
Racja. Też niezła opacja. Chyba za bardzo podszedłem do tego jak do normalnie funkcjonującego systemu i chciałem pokazać, że takie coś nie może funkcjonować, bo się zawali prędzej czy później. Ale jeśli przyjąć to rzeczywiście za kompletne oszustwo, to racja - można na tym zarobić.
heh ale bierzecie pod uwage tylko i wylacznie przyrost nowych w tej "piramidzie" ale wystarczy ze ktos zajmuje sie obracaniem tej kasy i przy zysku 34% z obrotu jest w stanie pociagnac ten system przez taki okres jaki uzna za oplacalny i to w stabilny sposob. A nie wierze by nie znalazlo sie choc kilka osob na tym forum ktore by wiedzialo jak obroic milionem by w miesiac wyciagnac z tego 34%
A czy ktos zna jakas inna firme ktora daje kase za obklejenie auto? np. ta co niby daje 2t-3,5tys.
A ja jestem pewien na 99,9% , że to wielka ściema z tymi reklamami. Przecież to jest typowy łańcuszek. Pierwsze cztery miesiące odzyskujemy swoje pieniądze, a następne miesiące otrzymujemy kasę od nowych jeleni, bo pomysłodawca nie wykłada ani złotówki, tylko kosi czysty zysk (z kaucji)- i to spory. Zobrazuje to poniżej. Zakładamy, że na początek weszło 50 członków do systemy i co miesiąc każdy nowy członek ściąga do systemu dwóch nowych, to po pół roku działania pomysłodawca ma prawie 19 milionów złotych zysku i może zwinąć interes. Ale jak chce , to może tę zabawę dalej ciągnąć jeszcze przez parę miesięcy, póki będzie miał chętnych naiwniaków. Od kiedy Fenicjanie wymyślili pieniądze, to nic w życiu nie ma za darmo. No i jeszcze jedno matematyki nie da się oszukać , aby ktoś zyskał musi stracić wielu! A teraz moje wyliczenia:
m-c nowi razem przychód wypł. rat zysk działania członk. członk. nowi x 2666 razem x 688 1 ................50 ............ 50 ............ 133300,00....... -34400,00........ 98900,00 2 .............. 100 .......... 150 ............ 266600,00...... -103200,00...... 163400,00 3 .............. 300..... ..... 450 ............ 799800,00...... -309600,00...... 490200,00 4 .............. 900 ........ 1350 .......... 2399200,00..... -928800,00..... 1470600,00 5 ............. 2700 ....... 4050 .......... 7198200,00......-2786400,00..... 4411800,00 6 ............ 8100........ 12150 ........ 21594600,00 .....-8359200,00 ....13235400,00
A ja jestem pewien na 99,9% , że to wielka ściema z tymi reklamami. Przecież to jest typowy łańcuszek. Pierwsze cztery miesiące odzyskujemy swoje pieniądze, a następne miesiące otrzymujemy kasę od nowych jeleni, bo pomysłodawca nie wykłada ani złotówki, tylko kosi czysty zysk (z kaucji)- i to spory. Zobrazuje to poniżej. Zakładamy, że na początek weszło 50 członków do systemy i co miesiąc każdy nowy członek ściąga do systemu dwóch nowych, to po pół roku działania pomysłodawca ma prawie 19 milionów złotych zysku i może zwinąć interes. Ale jak chce , to może tę zabawę dalej ciągnąć jeszcze przez parę miesięcy, póki będzie miał chętnych naiwniaków. Od kiedy Fenicjanie wymyślili pieniądze, to nic w życiu nie ma za darmo. No i jeszcze jedno matematyki nie da się oszukać , aby ktoś zyskał musi stracić wielu! A teraz moje wyliczenia:
....m-c..............nowi......... razem............przychód.......... wypł. rat............zysk....... działania..........członk.........członk...........nowi x 2666.......razem x 688...................... .....1 ................50 ............ 50 ............ 133300,00....... -34400,00........ 98900,00 .....2 .............. 100 .......... 150 ............ 266600,00...... -103200,00...... 163400,00 .....3 .............. 300..... ..... 450 ............ 799800,00...... -309600,00...... 490200,00 .....4 .............. 900 ........ 1350 .......... 2399200,00..... -928800,00..... 1470600,00 .....5 ............. 2700 ....... 4050 .......... 7198200,00......-2786400,00..... 4411800,00 .....6 ............ 8100........ 12150 ........ 21594600,00 .....-8359200,00 ....13235400,00
Również chciałbym sie dowiedzieć co to za firma???
z firmą pier-gio współpracuje od listopoada zeszlego roku kaucja mi sie zwróciła . obecnie na ulcach miasta widac coraz wiecej samochodów z nowym produktem jaki mają w swojej ofercie reklamowej . wiec sie rozwijają. chociaz tez mam mieszane mysli co do ich intencji . nie mam im nic do zarzucenia . ja wysyłam zdjecia co miesiac a oni mi pieniądze. aby tak dalej :)
a gdyby chodzilo o pranie pieniedzy? biora kaucje a wyplaty ida z innego zrodla? zan sie ktos na ksiegowosci na tyle, zeby sprobowac to jakos uzasadnic? slyszalem, ze otwieraja nowe biura w Warszawie i Poznaniu, zreszta popatrzcie, jakie kolosalne sumy musza wydawac na reklame w prasie - w kazdej lokalnej gazecie mozna ich znalezc. czyli w tej chwili maja koszty otwarcia i prowadzenia 8 biur, wyplaty dla pracownikow, ksiegowi, prawnik itd... ile uda im sie zgarnac? ta forsa bedzie musialo podzielic sie kilku dosc zamoznych wloskich cwaniaczkow (biarac pod uwage zainwestowane sumy), myslicie ze siedzieliby w deszczowej Polsce przez rok dla marnych 100.000-200.000 euro?
Widze ze temat ma szerokie kregi , czytajac wasze uwagi widac ze to kiedys padnie tylko kiedy? ci pierwsi zarobia ale ostatni zostana a reka w nocniku , nie trzeba duzo szukac aby sie przekonac ze z oferowanych produktow tylko wa sa realne ( na razie ) południowo koreanski napoj z aleosu ( ostatnia reklama na stronie producenta pochodzi z 2005 roku) i wegierski suplement leku zeatax .
Pytałem o niego w aptece , nieznany . Napoj tez nieznany na naszym rynku , widzial go tylko dj-rader ktory tez jako jedyny z tu piszacych otrzymał wynagrodzenie za czasokres uczestnictwa w piramidzie .
witam rozmówców!
macie rację to jedna wielka ściema!!! jest to łańcuszek czy piramida czy jak tam kto chce! miałem już w reku umowę i już miałem wpłacać kaucje ale coś mnie tkneło i zaczołem czytac informacje na forum.dopiero wtedy zaczołem łączyć ze sobą fakty!!! -umowa- nawet jest dobrze spisana -naklejki-za małe i za mało czytelne aby ktoś inny chciał płacić takie pieniądze(jeżeli już to musiałyby być na całą powierzchnię auta i kaucja miałaby pokryć koszt ich zrobienia-a tu to może 50zł w najlepszym przypadku)-oczywiscie reklama o 688zł najbardziej czytelna bo o to chodzi -miesięczna wypłata-to dodatkowa reklama-bo osoba taka dla znajomych jest najbardziej wiarygodna i oczywiscie dla osób które mają jakieś watpliwości -kaucja-i tu jest własnie pies pogrzebany-z każdej kaucji sa opłacane wypłaty dla osób które się wcześniej zgłosily i im tych osób wiecej przybywa tym składowe rat sa mniejsze-troche to skomplikowane i pełen szacunek dla osoby która to wymyślila .Dlatego przeciętny, zarow i cezar bardzo dużo skumali-brawo -kwestia kiedy to sie skończy?-ano wtedy kiedy zacznie po początkowej lawinie przybywac wolniej ludzi i szef czy szefowie zdecydują o końcu.Pocieszające,że osoby które zgłosiły się na początku mogą zarobić nawet kilka tysięcy(może to trwać rok i więcej-cieszą się wlasnie już ci którzy dostali juz 3 i 4 wypłatę) ale szefowie po zakończeniu zabawy KILKADZIESIĄT MILIONÓW !!!!!!!!!!!!!! Oczywiście wybór zależy od każdego indywidualnie,ale ja sie na to nie piszę.Pozdrawiam!!!!!
No ale chyba nie będzie to legalne jeśli szef ucieknie z tymi kilkoma milonami ? Bo przeciez w umowie jest spisane, ze po zakonczeniu umowy kaucja jest zwracana !?
jak ma się tyle kasy to wszystko można kupić nawet sędziów.jego będzie stać na wielu prawników a ciebie sama droga sądowa wykończy!
No takie coś, nawet przy duzej kasie myśle, ze go nie uchroni ! Napewno znajdzie sie ktos zdeterminowany kto dotrwa do konca.
o ile polska policja go zlapie i doprowadzi na rozprawe ;)
a tak poza tym nie wiem co to za umowa nie czytalem ale ktos pisal ze kaucja jest zwracana po zakonczeniu umowy ale czy czasem nie okaze sie tak, ze moga wstrzymac umieszczanie reklam na samochodzie do odwolania i figa umowa jest wazna reklam nie ma wiec nie beda placic a kaucji zwracac nie musza bo umowa trwa a jak ja zerwiesz to twoj problem... Pisze czysto teoretycznie bo nie znam tresci umowy ale warto sie nad tym zastaowic...
pytanko
w poznaniu otworzyli nowa siedzibe.. czy nadal otrzymujesz zaplate ? pozdrowienia
|
|