Witam
Od pewnego czasu zaczynam juz myslec nad biznesem ktory moglbym otworzyc po skonczeniu studiow. Dlaczego mysle o wlasnym biznesie??!! Dlatego ze jestem studentem kierunku po ktorym podobno nie jest latwo znalezc prace - Zarzadzanie. Plusem tego kierunku jest to ze jest on na Politechnice i dodtakowo mam wykszatlcenie inzynierskie ale i tak nie bedzie pewnie latwo z praca. Nad biznesem zaczynam juz myslec poniewaz gdzies kiedys uslyszalem ze dobry biznes powinien byc juz planowany na 2-3 roku studiow.
Tyle tytulem wstepu :)
Chcialbym zalozyc firme ktora pomagala by innym osobom w zalozeniu swojej firmy oraz w rozwijaniu sie juz istniejacym firmom. W ofercie byloby: wykonanie biznesplanu, analiza rynku, zagrozenie itd. W ofercie znajdowaloby sie rowniez wykonanie strony www, hosting, informatyzacja firmy. Myslalem tez o czyms aby oferowac firmom pomoc informatyczna. Mam na mysli ze firma nie musiala by zatrudniac pracownika (informatyka) tylko placila by miesiecznie jakis abonament i w razie awarii moj prcowanik jechalby i naprawial. Abonament bylby nizszy niz pensja dla inforamtyka.
Myslalem jeszcze nad czym takim aby oferowac firmom miejsce na serwerach na ich bazy danych itp rzeczy. NIe bardzo wiem o co z tym chodzi bo to byl pomysl brata :)
Oczywiscie nie oferowalbym wszystkiego odrazu tylko stopniowo wprowadzalbym nowe uslugi.
Firma taka miala by sie znajdowac w Lublinie, mysle ze jest to region ktory bedzie sie rozwijal (zreszta jak cala lubelszczyzna) i taka agencja moze sie przydac.
CO myslicie o tym pomysle?? Czy duzy moze byc koszt rozpoczecia takiej dzialalnosci??